Do Boleslavi přijel loňský účastník hokejové baráže z Olomouce. Bruslaři však i proti němu udrželi letošní domácí neporazitelnost.

V první šanci zápasu se ale ocitl hostující Knotek, ale Valent byl pozorný. Přesto jako první udeřili hosté. Dvě minuty před koncem první části se prosadil v přesilové hře právě zmiňovaný Knotek.

Boleslav přesto stihla ještě do přestávky udeřit. Tomáš Protivný na modré napřáhl a vymetl šibenici. Pak sundal rukavici a jeho zdvižený prst a pohled zamířili ke střeše zimáku, respektive k nebi. „Jsem strašně rád, že jsem se trefil. V pátek mi umřel dědeček, tenhle gól byl pro něj," řekl ke své první trefě v dresu Boleslavi řízný bek.

I ke druhému gólu domácích se namotal ryšavý obránce Boleslavi. To když jeho nastřelený puk tečoval do branky clonící Lukáš Pabiška.
Své geniální ruce pak nechal na brankovišti vyniknout kapitán David Výborný a dal sedm minut před koncem Bruslařům klid. Svůj výkon navíc za minutu korunoval dalším gólem, tentokrát v přesilovce.

To Benátky opět nedokázaly vystoupit z vlastního stínu, když podlehly na domácím ledě Třebíči hladce 0:3. Ta dávkovala góly postupně – v každé třetině jeden.

Mladá Boleslav – Olomouc 4:2
Branky a nahrávky: 19. Protivný (Výborný), 27. Pabiška (Výborný, Protivný), 53. Výborný, 54. Výborný (Nouza, Vrbata) – 18. Knotek (Pekr, Herman), 58. Knotek (Ondrušek, Pekr).

Benátky – Třebíč 0:3
Branky a nahrávky: 4. Dolníček (Laš), 33. Čuřík (Dolníček), 50. Wasserbauer (Dujsík, Nahodil).