Řev, jekot, pískot, skandování, tleskání a nadšené pohledy na ledovou plochu. Tak nějak to vypadalo při přípravném utkání dvou extraligových celků. Hokejistům pražské Sparty se postavila Mladá Boleslav.

Oba tábory dokonce měly několik skalních fanoušků. Ti své hlasivky rozhodně nešetřili. A řezali do bubnů, co to šlo. Atmosféra připomínala souboj o mistrovské body. Ani hokejisté se nešetřili, do hry dávali všechno, brankáři předváděli své umění.

V předkole středočeského Agro poháru vyhrál Zavidov v Kněževsi 5:2.
Fotbalisté rozehrají krajský pohár. Stihne start i hvězdná posila Lhoty?

V hledišti bylo k vidění více sparťanských dresů, to bezesporu. Ale jako první se radovali příznivci Mladé Boleslavi. Vedení týmu z města automobilů trefil v úvodní třetině Lenc. V prostřední části čekali diváci na gól marně. Stejně bylo na co koukat, šance měly oba celky. A dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby Sparta vyrovnala. Hala explodovala. Otřásla se v základech. Vrána udělal radost početnému davu. Mač šel do prodloužení. Nakonec odcházela smutnější právě početnější sparťanská rodina. Ve třetí minutě prodloužení mířil přesně Orsava.

„Sice jsme prohráli, ale to mi tolik nevadí. Překvapil mě gólman Honzík, bude to pro Spartu posila,“ řekl těsně po zápasu jeden z návštěvníků a velký fanda Sparty Luboš Jelínek z Poděbrad. „Takový zápas jsem si nemohl nechat ujít, utkání se mi moc líbilo. A taky mě překvapilo, že se něco takového dá zorganizovat na poděbradském zimáku,“ usmíval se Jelínek.

Ten také nevynechá žádný zápas poděbradského týmu v Krajské lize. „Tohle bylo fajn pro lidi, kterých přišla spousta. A já jsem také rád viděl Hanzlíka, i když v dresu soupeře. Byl to můj oblíbenec. Mohla by z toho vzniknout tradice,“ přeje si Sparťan tělem i duší.

Z fotbalového utkání krajské I.B třídy Pátek - Sokoleč (2:4)
FOTO: V derby se kopaly tři penalty. Všechny proměnil Šťastný