Program Třince se přesouval kvůli odloženému úternímu utkání s Litvínovem. To Oceláři nakonec dohráli ve čtvrtek večer také na ledě Vervy, kde padli 2:3. Byla to už jejich třetí porážka v řadě, čímž pádem se jim vzdaluje vidina zisku Prezidentského poháru.

Na prvním místě tabulky je totiž aktuálně pražská Sparta, která Třinec v neděli porazila 4:2, a má na Oceláře dvě kola před koncem dvoubodový náskok. Třetí je za dvojicí hegemonů, kteří již pokořili stobodovou hranici, i nadále Mladá Boleslav.

Bruslaři se udrželi na třetí příčce i po úterním kole, kdy ve veledůležitém duelu přehráli hradecký Mountfield 4:2. Díky tomu už si téměř zajistili přímý postup do čtvrtfinále. Ten zajišťuje umístění v nejlepší čtyřce. Aktuálně třetí Boleslav má před posledními dvěma zápasy náskok čtyř bodů na čtvrté Bílé Tygry z Liberce a pěti bodů na pátý Mountfield.

Vzhledem k tomu, že nad Východočechy má navrch v bilanci vzájemných zápasů letošní sezony, tak týmu trenérského tandemu Rulík – Patera stačí získat v závěrečných dvou kolech alespoň jeden bod.

Definitivně potvrdit své postavení v elitní čtyřce můžou Středočeši už v pátek proti Třinci. Utkání bude zajímavé nejen proto, že oba týmy ještě mají o co hrát, ale i pro několik zajímavých individualit na obou stranách.

Za „domácí“ Třinec by měli nastoupit Martin Růžička i Matěj Stránský. Růžička ještě nedávno vedl kanadské bodování extraligy, pak se ale přes něj přehnal komeťácký expres Peter Mueller, který má momentálně na zkušeného třineckého útočníka čtyřbodový náskok. Naopak Stránský coby nejlepší kanonýr soutěže zatím odráží nápor Muellera, na amerického kanonýra Brna má náskok tří tref.

Domácí v této sezoně bodově táhne David Šťastný, který své letošní zisky hezky zaokrouhlil – má na kontě po pětadvaceti brankách i asistencích, díky čemuž s kulatými padesáti kanadskými body posunul loňský klubový rekord Pavola Skalického. Ve zbývajících dvou kolech může svůj zisk ještě navýšit, zároveň se také ještě poprat o top pětku extraligového bodování.

Momentálně má Šťastný na šesté příčce stejně bodů jako už zmiňovaný Matěj Stránský, třinecký střelec je před ním díky většímu počtu nasázených branek.

Důležité utkání jednapadesátého extraligového kola začne v pátek v 18 hodin.

Denis Višinský si odbyl premiéru za áčko Slavie
Splněný sen! Talent z Mělnicka si odbyl premiéru za áčko Slavie, v utkání zářil