Fakt, že se s mistrem světa z roku 2011 v Mladé Boleslavi už nepočítá, bylo jasno už před startem letní přípravy. "S Petrem Vampolou jednáme o jeho další budoucnosti," řekl Deníku na startu přestupního období sportovní manažer Bruslařského klubu Luděk Bukač.

Podle zákulisních informací nezapadl Vampola do fungování boleslavské kabiny už v loňské sezoně. Ani na ledě to nebyla od hráče s nadstandardní smlouvou žádná sláva. Během sezony se propadl někdejší hráč Plzně nebo Liberce až do třetí či čtvrté formace, ve 46 zápasech základní části dal devět branek a připsal si ještě čtrnáct asistencí. 

Nový trenérský štáb pak o jeho služby nestál. Vampola však měl mít v Boleslavi dlouhodobý kontrakt. „Nad celou situací jsme s Petrem několikrát seděli a rozebírali ji ze všech stran,“ říká generální manažer klubu Jan Tůma. „Nakonec jsme dospěli k tomu, že nejlepším řešením bude hráčskou smlouvu ukončit, a tak se nakonec i stalo. Petrovi děkujeme za všechnu práci, kterou pro klub odvedl,“ dodává s tím, že klub ani hráč nebudou ukončení spolupráce dále jakkoliv komentovat.

David Štich, nová posila hokejistů Kladna.
Bil se s Hollwegem i Kočím, teď hájí Rytíře. Štich touží po postupu