Bruslaři i bez kapitána Výborného a Klepiše v utkání vedli jako první. Hyka v úniku Taylora nepřekonal, ale zpoza branky vyzval k premiérovému gólu v sezoně Kubicu. Sparta srovnala po necelé minutě – v první domácí přesilovce se prosadil Hlaváč.

Po vyrovnání byla Sparta aktivnější v útoku, ale chybovala v obraně. V 16. minutě ujížděl Hyka sám proti Taylorovi, kterého ale nepřekonal. Do stejné pozice se dostal i v poslední minutě první třetiny. Tentokrát už se nemýlil a zajistil hostům vedení.

Spartě nevyšel ani úvod druhé třetiny. Lenc ve 25. minutě vstřelil třetí branku hostů, o necelou půlminutu později dostal Bárta přihrávku za obranu, zvýšil na 4:1 a vyhnal Taylora z branky. V polovině zápasu měli v oslabení obrovskou šanci Netík s Dragounem, v 35. minutě trefil Čajkovský tyčku a o pár vteřin později snížil Kumstát na 2:4. Na rozdíl jedné branky dotáhl Spartu Klimek a po velkém tlaku domácích srovnal na 4:4 ve 39. minutě Forman. Všechny tři branky sparťané vtěsnali do čtyř minut.

Do třetí třetiny vstoupily oba týmy útočně a Spartě se v 46. minutě podařil obrat. Jarůšek v oslabení nevyhodil a Klimek dával na 5:4. Do velkých šancí se v dalších minutách dostali i Netík a Hlinka. Na 6:4 pečetil v 54. minutě Dragoun.

Očima trenérůJosef Jandač (Sparta Praha): "První polovina utkání se pro nás vyvíjela nepříznivě. Hodně si ale cením toho, že jsme se ze stavu 1:4 dokázali takhle zvednout a otočit zápas. Mrzí mě ta první půlka, protože jsme v bráně nechali vykoupat Dannyho Taylora a byli jsme takoví lehkovážní. Na druhou stranu ale mužstvo zaslouží ocenit za to, jak hrálo v zápase, ve kterém už o mnoho nešlo a měli jsme i rozbitou sestavu. Udělat 110 bodů v základní části je výborné."
Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Přijeli jsme sem s velkým respektem. Zápas se pro nás vyvíjel velmi dobře. Rychle jsme přišli k vysokému vedení. A pak jsme o něj zase stejně rychle přišli. Ve třetí třetině jsme už neměli tolik sil, abychom to Spartě alespoň zkomplikovali. Nejsme spokojení, chtěli jsme tu urvat alespoň nějaký bod, ale soupeř byl lepší."

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 6:4 (1:2, 3:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Hlaváč (Dragoun, Přibyl), 35. Kumstát (Pech), 36. Klimek (Netík), 39. Forman (Pech), 46. Klimek (Přibyl), 54. Dragoun (Čajkovský, Přibyl) - 7. Kubica (Hyka), 20. Hyka (Stříteský), 25. Lenc (Hyka, Ovčačík), 25. Bárta (Jarůšek, Pabiška). Rozhodčí: Polák, Úlehla - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 6:4. Využití: 3:1. Diváci: 8257.

Sparta: Taylor (25. Pöpperle) - Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Piskáček, Kalina - Přibyl, J. Hlinka, Dragoun - Netík, Klimek, Hlaváč - Forman, Pech, Kumstát - Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.

Boleslav: Rittich - Voráček, Stříteský, Holub, Robar, Rýgl, Ovčačík, Kučný - Klimenta, Urban, Pacovský - Hyka, Musil, Lenc - Ďurač, Bárta, Pabiška - Jarůšek, R. Hruška, Kubica. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.