Fanoušci Bruslařů zprávu nejspíš přivítají, působení bývalého brankáře v Boleslavi na druhé straně barikády bylo z jejich strany provázeno dlouhodobou nespokojeností.

Když před necelými dvěma lety Hnilička do "Békáčka" přišel, vedení klubu do něj vkládalo velké naděje. Hlavním jeho úkolem ale bylo, aby se Boleslavští konečně vyhnuli baráži.

To se nepodařilo ani v loňském roce, letos bylo ale ještě o moc hůř, po smolné barážové sérii s Chomutovem minulý čtvrtek tým vypadl z nejvyšší hokejové soutěže.

Hnilička sice do týmu přivedl velké hvězdy v čele s velezkušeným Davidem Výborným nebo zlínským hrdinou Jaroslavem Balaštíkem, ale nebylo to nic platné. Jak řekl útočník Tomáš Nouza, bylo to mužstvo relativně silných hráčů, ale chybělo jim hokejové srdce, které by bilo v zelonočerném rytmu.

Po nedělním zasedání vedení klubu je jasno, Milan Hnilička dostal padáka, a není sám. Končí také trenéři Petr Novák a Vlado Hiadlovský.

Své si dnes dopoledne vyslechli i jednotliví hokejisté, za předvedené sportovní výsledky a sestup z extraligy byli finančně potrestáni. Momentálně nastupují na třítýdenní dovolenou, po níž budou následovat případná další jednání.

Nyní se snaží vedení klubu hledat úplně nový realizační tým, který povede Bruslaře v první lize.