Vůbec třetí formaci Boleslavi včerejší vítězný zápas (5:2) proti silné brněnské Kometě vyšel. Radan Lenc si přispal jeden gól, centr Petr Holík dokonce tři asistence. Právě klíčová akce, po níž šli domácí poprvé v zápase do vedení začala u Pacovského. „Já jsem ten gól vůbec neviděl, protože jsem dostal tělo. Ale Olda Kotvan nějak střílel na branku a Radan Lenc to prý zadkem tečoval,“ popisoval události po zavezení puku do útočného pásma Pacovský.

Nebyl to ale jediný hit, který během zápasu inkasoval. Ve třetí třetině si na něj vyšlápl Kanaďan ve službách Brna Alexendre Mallet. Ten trefil Pacovského do hlavy a zatímco domácí útočník se jen těžko sbíral z ledu, hostující agresor putoval po trestu do konce utkání z ledu. „Na poslední chvíli jsem si ho všiml, tak jsem snažil ještě rychle zapřít, ale byla to pořádná pecka,“ líčil Pacovský, který pak strávil zbytek zápasu na střídačce.

Rozhodnutý stav 5:2 svítil tou dobou na světelné tabuli i jeho zásluhou. „Sedlo to celému týmu. Byl to od nás kolektivní výkon, konečně jsme hráli hru, kterou bychom měli hrát pořád. Je ale také znát, že s klukama hrajeme delší dobu pohromadě a zvykli jsme si na sebe,“ komentoval spolupráci s Lencem a Holíkem Dominik Pacovský.

Tipsport extraliga: BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno.
OBRAZEM: Výkon sezony zhasl Kometu
V Kolomutech u Mladé Boleslavi se konal povánoční nohejbalový turnaj. Tradiční.
OBRAZEM: Na turnaj jeli všichni lokálkou