V barvách hostů zářil Jakub Klepiš, který se na vítězství Středočechů nad svým bývalým týmem podílel dvěma góly a nahrávkou. Navíc skóroval i další někdejší Ocelář Jakub Orsava, který zvyšoval už na 3:1 pro Boleslav.

Domácí v polovině útkání snížili zásluhou Janka a poté vyvinuli velké úsilí o vyrovnání, vypracovali si řadu šancí, včetně trestného střílení, ovšem Milan Mikulík ztroskotal na brankáři Maxwellovi.

V závěru Ocelářům ujel Klepiš, a když svým druhým gólem zvýšil na 4:2, bylo jasno, že domácí zůstanou tentokrát bez bodů.

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Poté, co jsme ztratili body se Spartou, jsme potřebovali zápas jako dneska. Jsem rád, že se tým po minulém utkání semknul. Po něm jsme hráčům vyčítali, jak do něho vstoupili, a paradoxně nám to pomohlo. Tým byl koncentrovaný. Máme zraněné a nemocné kluky, proto jsme nastoupili jen ve třech pětkách a myslím si, že nám také pomohlo. Dopředu jsme se proto tolik nehrnuli, čekali jsme na nějaké chyby soupeře a tím, že jsme byli pořád o jeden dva góly nahoře, tak to bylo pro nás jednoudušší. Soupeř se tlačil, my jsme čekali na jejich chyby a dokázali je potrestat."

Václav Varaďa (Třinec): "Myslím si, že jsme Boleslav v prvních deseti minutách mačkali, akorát jsme nedali branky a z protiútoku jsme dostali laciný gól. To nás ztlumilo. Ve druhé části, když to bylo o branku, jsme dostali z úhlu další smolný gól. Opět nás trochu zmrazil, ale pak jsme vstřelili kontaktní gól a měli spoustu příležitostí, i trestné střílení. Hra odpovídala, co jsme chtěli, nasazení kluků bylo abnormální. Škoda jen, že se nám nepovedlo vyrovnat, protože by to pak vypadalo jinak. Boleslav odehrála třetí třetinu zkušeně, jejich gólman šance, kterých ale nebylo moc, pochytal. V efektivnosti nás soupeř předčil."

HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Marcinko (Martin Růžička, Mikulík), 31. Jank (Chmielewski, Marcinko) – 7. Klepiš (Hanzlík), 9. Lenc (Klepiš, Pacovský), 22. Orsava, (Hanzlík, P. Holík), 55. Klepiš. Rozhodčí: Mrkva, Úlehla – Lederer, Gebauer. Vyloučení: 4:6, navíc Doudera (Třinec) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 4214.
Oceláři Třinec: Hrubec (22. Hamerlík) – M. Doudera, D. Musil, Linhart, Jank, Kovář, Adámek – Martin Růžička, Marcinko, Rákos – Cienciala, Mikulík, Petružálek – Irgl, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.
Mladá Boleslav: Maxwell – Kotvan, J. Říha, Hanzlík, Knot, Němeček, Eminger, Bernad – Pacovský, V. Němec, Klepiš – Procházka, P. Holík, Orsava – Lenc, Knotek, Pabiška – P. Kousal, Najman. Trenéři: Kýhos a Žabka.