Velmi důležitým podpisem je prodloužení spolupráce s kapitánem a lídrem týmu Martinem Ševcem. Velezkušený obránce, který na začátku příští sezony oslaví už 40. narozeniny, působí v klubu od léta 2019.

V obou sezonách, jež dosud ve městě automobilů odehrál, byl základním stavebním kamenem v týmu. Je nejvytěžovanějším hráčem, umí tým strhnout svým pojetím hry a letos přidal i nadstavbu v podobě skvělé produktivity – s 31 body v základní části byl druhým nejproduktivnějším hráčem Boleslavi a druhým nejproduktivnějším obráncem celé extraligy.

„O pokračování Martina v našem klubu jsme moc stáli. Jeho přínos na ledě je stále obrovský, ale snad ještě důležitější je jeho vliv a působení v kabině a také předávání zkušeností našemu relativně mladému týmu,“ řekl na adresu kapitána sportovní ředitel Bruslařského klubu Václav Nedorost.

Nový kontrakt si vysloužil i objev letošního play off Jakub Kotala. Urostlý útočník zprvu pendloval mezi Boleslaví a Havířovem, ve druhé polovině sezony se ale usadil v sestavě Bruslařů a úžasně vyladil formu pro play off. Po boku Adama Zbořila a Davida Šťastného zářil v první formaci a rovněž v elitní přesilovkové pětici. Ve čtvrtfinále proti Pardubicím nasbíral za čtyři utkání sedm bodů za pět branek a dvě asistence.

„Kubova výkonnost průběžně roste. Po odchodu Radima Zohorny si vybojoval místo v základní sestavě a prokázal, že má extraligové kvality. Těšíme se, že se v našem klubu bude v dalších sezonách i nadále zlepšovat,“ pochválil progres čtyřiadvacetiletého útočníka Nedorost.

Třetím nově oznámeným podpisem je francouzský reprezentant Valentin Claireaux. Rychlobruslař, který za pár dnů oslaví třicetiny, posílil Mladou Boleslav během Vánoc poté, co ukončil spolupráci s Pardubicemi. A mezi Bruslaři se našel, podává stabilní výkony a jednoznačně si řekl o prodloužení smlouvy.

„Val u nás prokázal vzrůstající formu. Má skvělé bruslení i solidní hru na vhazování, což je něco, co jsme hledali a potřebovali. Obě strany stály o pokračování, dohodli jsme se rychle,“ uvedl Nedorost.

Sportovec města Benátky nad Jizerou 2011
Zpátky v čase: Badmintonista Martinec se znovu vsadil s moderátorem Petrem