Hokejisté Mladé Boleslavi skončili po základní části letošního ročníku Tipsport extraligy na dvanáctém místě. Vzpruhou před úterním startem šestikolové skupiny play-out pak jistě bude dvoubodová výhra nad třetím Třincem, kterou Bruslaři urvali v samostatných nájezdech.

Nejen v nich byl domácím hrdinou gólman Jan Růžička. Hosté na něj během zápasu vyslali 45 střel. „Snažil jsem se na to nemyslet, kdo proti mně stojí a co nejlépe dělat svojí práci,“ hlásil po zápase domácí brankář, který v závěrečných nájezdech vychytal všechny čtyři hostující střelce. Hned patnáctku ze všech střel soupeře na Jana Růžičku vyslal jeho jmenovec v třineckém dresu Martin. Ten se v zápase dokázal jednou prosadit, a ve střelecké tabulce celé extraligy tak zůstal jediný zásah za třicetigólovým vítězem této statistiky Tomášem Mertlem z Plzně. 

Ale ani Bruslaři střelecky nezaháleli. Na Šimona Hrubce v opačné brance vyslali ještě o tři střely více. Ve třetí třetině jich bylo dokonce 22. Bruslaři v ní za stavu 1:1 nevyužili dlouhou dvojnásobnou přesilovku. „Měl jsem sto chutí tam jet a pomoct tam puk klukům nějak dotlačit,“ smál se po zápase gólman Boleslavi. Do smíchu mu ale určitě nebylo, když v přesilovce na druhé straně poslal tři minuty před koncem Třinec do vedení právě zmiňovaný kanonýr Růžička.

Ilustrační foto hokej
Naděje definitivně pohasly po další porážce

Pak ale následovala další přesilovka Boleslavi a její letošní parádní disciplína – hra bez brankáře. Ve zdvojené výhodě totiž vyrovnal Dominik Pacovský a poslal zápas do prodloužení. „Kluci ukázali, že mají srdce a dokázali jsme ještě vyrovnat. To je dobrá zpráva před play-out,“ liboval si po zápase boleslavský kouč Viktor Ujčík.

V pětiminutovém prodloužení byli Bruslaři aktivnější, ale Hrubec v hostující brance pokračoval ve svém galapředstavení. „Jsme rádi, za výkony řady hráčů, jmenovat budu pouze fantastického brankáře Hrubce,“ dočkal se brankář Třince pochvaly i od svého kouče Václava Varadi.

V následných nájezdech už ale řádil domácí Růžička, který postupně vychytal Polanského, Vlacha, Petružálka i Růžičku. Naopak za Boleslav se jako první prosadil ve třetí sérii Radan Lenc, na nějž navázal hned ve čtvrté Lukáš Žejdl. 
Na Bruslaře čeká den odpočinku a hned v úterý domácí zápas s Jihlavou. „Teď už to bude o palicích. My jsme si ale dneska proti Třinci dokázali, že hokej hrát umíme,“ dodal Viktor Ujčík.

BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec 3:2 sn
Branky a nahrávky: 21. Orsava (Valský, Žejdl), 59. Pacovský (Lenc, Klepiš), roz. nájezd Lenc – 29. Polanský (Adamský), 57. Martin Růžička (Hrňa). Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Kis, Rampír. Vyloučení: 5:7 navíc J. Hanzlík (MB) a Jank (TRI) oba 10 minut OT. Využití: 0:1. Diváci: 1226.
Boleslav: J. Růžička – J. Hanzlík, Říha, Eminger, Němeček, Dlapa, Kotvan, Nedomlel - Valský, Žejdl, Orsava – Pacovský, Nahodil, Klepiš – L. Pabiška, V. Němec, Lenc – Flynn, Urban, Kousal.
Třinec: Hrubec – D. Musil, Doudera, Linhart, Roth, Jank, L. Kovář – Petružálek, Vlach, M. Růžička – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Adamský, Polanský, Svačina – Rákos, Cienciala, Kovařčík.

Ilustrační fotografii
Od favorita doma kilo nedostali

Program play-out 
1. kolo – úterý 6. března
Boleslav – Jihlava
Chomutov – Litvínov

2. kolo – pátek 9. března
Litvínov – Boleslav
Jihlava – Chomutov

3. kolo – neděle 11. března
Chomutov – Boleslav
Litvínov – Jihlava

4. kolo – pátek 16. března
Boleslav – Chomutov
Jihlava – Litvínov

5. kolo – neděle 18. března
Litvínov – Chomutov
Jihlava – Boleslav

6. kolo – pátek 23. března
Boleslav – Litvínov
Chomutov – Jihlava

Boleslavský bojovník Tomáš Kubiš (třetí zleva) svůj zápas v Příbrami vyhrál.
Boleslavský Kubiš uškrtil soupeře