BK Mladá Boleslav – HC LEV Benešov 6:2 (1:0, 3:0, 2:2)

V Boleslavi byli hosté nedisciplinovaní, za což byli trestáni. V oslabení dostali i jediný gól v úvodní třetině, když se do brankoviště zprava důrazně natlačil Milan Ficek. Do šance se v oslabení dostal i benešovský Formánek, který vyrazil do brejku, ale gólman Kořínek vytáhl puk ramenem.

Ve druhé části stříleli opět pouze domácí. Ti se při oslabení hostů rychlou přihrávkou dostali do předbrankového prostoru, a po šanci, kterou Štěpánek vyrazil, si z druhé vlny dobruslil Bartoš a uklidil puk do sítě – 2:0. Boleslavským narostla křídla, ale Trégl na Štěpánka nevyzrál. V polovině třetiny nevyužili hosté dvojnásobnou přesilovku. „Jeden z důvodů naší porážky byly nevyužité přesilovky, při kterých jsme se vyloženě trápili,“ povzdechl si trenér Benešova Pavel Dvořák.

Domácí Bílek následně orazítkoval horní tyč. Třetí branka domácích padla z přesilovky a účet druhé části završil v poslední minutě Mareš z dorážky.

Hodně nervózní byla závěrečná třetina. Domácí nenechávali Benešov oddychnout. Na začátku prokázal Rovný, že má rychlé nohy a na Štěpánka vyzrál zakončením mezi betony. Jan Protivný opět těžil z efektivního důrazu a v oslabení přidal šestý gól. V další obrovské šanci trefil Rovný tyčku. Hosté se ale také dočkali branek. Nahození od modré si zpracoval Kaňka a poslal kotouč za Kořínka a na 6:2 uzavřel Bursík střelou mezi betony brankáře. V 54. minutě začaly na ledě létat pěsti. Utvořily se tři bojovné dvojičky a na každé straně byli dva vyloučení hráči.

„Měli jsme dost šancí, abychom vyhráli, ale nedáváme góly. Dost jsme se na ně nadřeli. Myslím, že jsme dobře trénovaní a rozhodující zápas vyhrajeme,“ byl přesvědčený Pavel Dvořák před nedělním zápasem.

Branky a nahrávky: 14. Milan Ficek, 27. Bartoš (Michal Protivný), 39. Milan Ficek (Kukla), 40. Mareš (Vaníček)., 42. Rovný (Jan), 45. Jan (Michal) – 48. Kaňka (Fedoročko), 48. Bursík (Formánek, Janáč). Rozhodčí: Hrčka, Šťovíček – Doskočil, Pokorný. Vyloučení: 9:10. Využití: 4:1. Oslabení: 1:1.

HOLÁNEK S KOČÍM POSLALI LVY DO SEMIFINÁLE

A jeho celek ho nenechal na holičkách a potvrdil jeho slova, když velkou měrou se na výhře podílel kapitán Lukáš Holánek, autor gólu a dvou nahrávek na branky.

BK Mladá Boleslav – HC LEV Benešov 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

První třetina přinesla vyrovnaný hokej. Více ze hry měli spíše hosté, kteří domácí Benešov přestříleli, ale trápila je koncovka. Ve dvou tutovkách se ocitl Rovný, ale brankář Štěpánek Lvy podržel. A tak domácí díky trefě Holánka šli do vedení.

Druhá třetina byla plná vyloučení. Zatímco Lvi přesilovky využili, hosté nikoliv. Benešov tak díky dvěma přesným zásahům Kočího, kterému nabíjel Holánek, šel do vedení 3:0.

Ve třetím dějství sice Kysela snížil, ale chuť na obrat utnul hostům Holeš a Lvi si již postup do semifinále Krajské ligy Středočeského kraje nenechali vzít.

„Oddechl jsem si a jsem rád, že jsme v semifinále.    Na góly se ale strašně nadřeme, ale na druhou stranu i soupeř měl samostatné nájezdy, kdy nás podržel perfektní Štěpus (Štěpánek). I přes absenci zraněných zahráli kluci perfektně a všichni odvedli, co měli,“ měl radost po zápase trenér Benešova a už se těší na první semifinále, které hraje Benešov ve středu 28. února od 18 hodin překvapivě proti Slanému, které vyřadilo Mělník. „Už se těším na kamaráda Vláďu Kameše (trenér Slaného a mistra světa roku 1985), kterého chci porazit. Škoda, že máme zraněné, s nimi by naše šance na finále byla větší. Musíme bojovat.“  

V sobotu 3. března od 17 hodin se hraje odveta ve Slaném. Případně třetí utkání je v neděli 4. března od 17 hodin v Benešově.

Branky a nahrávky: 18. Holánek, 27. Kočí (Holánek), 31. Kočí (Holánek), 51. Holeš – 50. Kysela (Trégl). Rozhodčí: Kučera, Dundr – Frühauf, Řešátko.

HC LEV Benešov: Štěpánek – Janáč, Kotýnek, Bursík, Fedoročko, Stejskal, Rittig, Korvas, Burian – Dušek, Holeš, Holánek, Sládek, Kohout, Mrva, Polesný, Kaňka, Kočí, Formánek, Babický.