Většina zápasu patřila oběma brankářům a průběh byl vyrovnaný. Boleslavský Gašper Krošelj si dokonce zároveň připsal svou první nulu. V samotném závěru rozhodl svou přesnou trefou Dominik Pacovský a pár sekund před koncem upravil do prázdné branky při brněnské power-play na konečných 2:0 pro Boleslav Jakub Klepiš.

„Do Brna jsme přijeli s pokorou. Věděli jsme, že to je pro nás čtvrté utkání a tři zápasy před tím jsme nebodovali. Byl to těžký zápas, ale jsem rád, že kluci plnili to, co jsme si před duelem řekli. Víme, že Brno je silné na přesilovkách, což se nám podařilo uhlídat. Od vynikajícího výkonu našeho gólmana se odvíjelo naše vítězství,“ komentoval po utkání jeho průběh asistent boleslavského trenéra Vladimír Čermák.

Ilustrační foto.
Kudrna: Výsledek je nepřijatelný

A právě brankářům patřila větší část zápasu. Do boleslavské branky se vrátil slovinský reprezentant Krošelj. Na druhé straně byl Langhamer a ten také kapituloval jako první. První branka utkání se dostavila až v čase 53:59, Dominik Pacovský si s kotoučem najel mezi kruhy, odkud vypálil a střela propadla brankáři Langhamerovi do brány. Kometa mohla odpovědět záhy vyrovnávající brankou, Hruška připravil výhodnou střeleckou pozici pro Malleta, ale kanadský útočník v barvách Komety se po tvrdé ráně neradoval. Domácí postupně museli otevřít hru a vrhnout veškeré síly do útoku, ve slibných pozicích se ocitli Zohorna a Hruška, ale ani jednomu se nepodařilo kotouč dostat za záda Krošelje. V poslední minutě utkání dostal nabito od Štencela kapitán Čermák, jeho rána z voleje mířila do branky, ale na poslední chvíli se mladoboleslavský brankář stihl přesunout. V power-play se Brnu vyrovnat nepodařilo. Naopak, vítězství Bruslařů pečetil trefou do odkryté klece Jakub Klepiš.

„Byl to zápas, kdy obě mužstva měla hodně šancí. Opět vynikli gólmani. Na začátku jsme přežili dvouminutové oslabení ve třech. Ve třetí třetině jsme si vytvořili tlak, když jsme měli přesilovky, které šly rychle po sobě. Měli jsme solidní šance, ale bohužel proti Boleslavi jsme je neproměnili. V závěru to bylo o tom, kdo vstřelí gól a bohužel ho dala Boleslav. My jsme z výsledku zklamáni,“ dodal za domácí asistent trenéra Kamil Pokorný.

Ilustrační foto
Dobrovický Volf sfoukl Jiskru hattrickem