„Chtěli jsme navázat na výhru v Brně, aby si někdo nemohl myslet, že to byla náhoda. Od našich hráčů to byl obětavý výkon, dobře jsme si plnili úkoly a výhru jsme si zasloužili,“ komentoval po zápase asistent boleslavského kouče Kýhose Vladimír Čermák.

Po vyrovnané první třetině šli do vedení hosté, když přesilovku využil Petr Kumstát. Bruslařům ale patřil konec druhé a začátek třetí třetiny. Během jedné minuty, byť ji dělila přestávka zápas otočili. Také v přesilovce se trefil boleslavský obránce Bernad. Odchovanec, který v minulých sezonách pendloval na trase Boleslav - Ústí nad Labem zdá se definitivně zakotvil v mladoboleslavské obraně.

„Neskutečně si užívám každý den, kdy v kabině můžu být. Doufám, že tu budu co nejdéle. Je to můj splněný sen,“ hlásil po zápase šťastný střelec vyrovnávací branky, který aktuálně nastupuje v elitním obranném páru a prostor dostává i v přesilovkách. To, že by je z modré čáry dirigoval ale odmítá.

„Ne, to rozhodně ne. Tam to všechno řídí Kuba Klepiš. A my ostatní mu vytváříme prostor, aby mohl střílet, protože má neskutečnou střelu. Ale Sparta na to dneska byla dobře připravená, takže jsme museli střílet i my ostatní,“ prozradil boleslavský bek.

A právě zmiňovaný Jakub Klepiš byl největší hvězdou třetí třetiny. Hned v jejím úvodu připravil v úniku vítězný gól pro Jakuba Orsavu, sám pak třetím bodem v zápase pečetil do prázdné branky výhru Bruslařů. „Že mám tři body je jedno, tady nejde o mě, ale o týmový výsledek. Ten je nejdůležitější,“ hlásil po druhém vyhraném zápase v řadě.

Hned ale varovně zvedal prst: „Nemůžu říct, že zkažený úvod sezony je už napravený. Pořád je před námi hodně práce a pořád jsme jakoby v mínusu. Ale vypadá to, že jsme na dobré cestě.“ Ta bude pokračovat už v neděli. A to na ledě neoblíbeného Liberce, odkud Boleslav moc často body nevozí.

BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha 3:1

Branky a nahrávky: 40. Bernad (Vondrka, Klepiš), 41. Orsava (Klepiš, Žejdl), 60. Klepiš - 23 Kumstát (Forman, Kalina). Rozhodčí: Hribik, Lacina – Lučan, Ondráček. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3679.

Mladá Boleslav: Krošelj – Hanzlík, Bernad, Němeček, Pláněk, Dlapa, Kotvan, Kurka – Orsava, Žejdl, Klepiš – Pacovský, Skalický, Vondrka – Šťastný, P. Musil, Látal – Pabiška, Najman, Martin Procházka.

Sparta: Machovský – Blain, Kalina, Gregorc, Košťálek, Piskáček, Delisle, T. Pavelka – Kumstát, Pech, Forman – Buchtele, Klimek, Kudrna – Říčka, P. Vrána, Jarůšek – Smejkal, Sill, Černoch.

Ilustrační foto.
Bruslaři mají první výhru! Urvali ji na ledě mistra