Nejenom A tým Bruslařského klubu přepisuje letos klubové dějiny. Skvělý příklad z prvního týmu si vzali hokejoví junioři, když dokázali přes Plzeň postoupit už do semifinále juniorské DHL extraligy. Rozhodl o tom čtvrtý zápas na boleslavském ledě, který pro sebe Bruslaři urvali 6:5 a celou sérii pak ovládli poměrem 3:1 na zápasy.

„Věděli jsme, že poslední boj je nejtěžší. Plzeň dělala všechno pro to, aby sérii otočila a dovedla ji až do pátého zápasu. My jsme do toho v neděli dali vše, abychom zvítězili. Jsme rádi, že se nám to podařilo. Sérii nejspíše rozhodly přesilovky, které se nám dařily," řekl kouč juniorů Boleslavi .

„Utkání bylo vyrovnané, ale my jsme udělali více faulů, což rozhodlo. Využívání přesilových her rozhodlo také celou sérii. Mladá Boleslav měla početní výhody dobře sehrané," našel rozhodující momenty čtvrtého zápasu jeho protějšek David Bruk.

„Je to něco neskutečného, budeme se rvát i v semifinále," řekl útočník Bruslařů Jan Sonnek. 

BK Mladá Boleslav – HC Škoda Plzeň 6:5

Branky a nahrávky: 5. Volf (Kotala), 5. Hes (Brzák, Šťáva), 24. Pořízek (Sedmík, Sonnek), 38. Volf (Sonnek, Kurka), 41. Kotala (Bernad), 48. Kotala (Červinský, Bernad) – 11. Suchý (Indrák, Holý), 19. Indrák (Kubalík), 34. Polívka, 36. Indrák (Schleiss, Sklenička), 50. Kubalík (Tulačka). Rozhodčí: Hrubý, Wagner – Podrazil, Bosák. Vyloučení: 4:5. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 380.