Jágr zanechal v Bolzanu obrovskou stopu, dodnes si ho tam pamatují. Alpskému klubu pomohl v Lize národů, kde v pěti zápasech nasbíral osm branek a stejný počet přihrávek. Bolzano navíc soutěž vyhrálo a Jágr si v jeho dresu a střihl i jeden zápas klasické italské ligy.

Dnes je klub z Jižního Tyrolska členem ligy EBEL, kterou hraje i moravské Znojmo a na Jágra se bude znovu těšit 30. srpna, kdy se Bolzano s Kladnem utkají v prvním kole turnaje, jehož dalšími účastníky jsou Ice Tigers Norimberk (Německo) a Stavanger Oilers (Norsko). „Bolzano a Norimberk hrály letos Ligu mistrů a norský Stavanger loni, takže parádní soupeři,“ říká kladenský fanoušek a archivář výsledků Petr Hubáček, jeden z těch, kteří se s Kladnem na přelomu srpna a září hodlají na rakousko-italské hranice vydat.

Spokojeni jsou také kladenští trenéři. Hlavně kvůli kvalitní konfrontaci s jinými herními styly. „Ano, hrají zase jiný styl hokeje, ale jsou to velmi kvalitní soupeři. Zápasy s nimi nám určitě mohou jen pomoct,“ má jasno David Čermák.

Zajímavé bude, s jakou sestavou Rytíři do italských duelů, ale vůbec celé letní přípravy půjdou. Otazníků je totiž pořád dost. S Kladnem dosud nepodepsaly smlouvy opory z minulé sezony, Tomáše Plekanec, Brendon Nash ani Petr Vampola. Velkou posilou je zatím pouze navrátilec z Plzně David Stach.

Příprava začne Rytířům už v závěru července a letos vsadili na vysoký počet přípravných zápasů. Celkem jich odehrají včetně turnaje v Bolzanu jedenáct, většinou proti blízkým extraligovým klubům z Litvínova, Karlových Varů a Mladé Boleslavi. Přivítají také německého účastníka druhé ligy Lausitzer Füchse, za který hrají někdejší obránce Třince i Kladna Jakub Kania a ex-litvínovský Ondřej Poživil. „Vždycky je lepší hrát zápas než trénovat. Proto jsme letos zařadili do přípravy docela dost zápasů,“ dodal jeden z koučů David Čermák.

Prohlédněte si Jágrovy góly z roku 1994 v dresu Bolzana:

Zdroj: Youtube
7. ročník Memoriálu M. Ježka opět ozdobily hvězdy hokejového i fotbalového nebe. Bratři Michael a Martin Frolíkové
U Záplav oslaví stovku s Frolíky i Markem
Zápas kladenských hokejistů pro kamaráda Petra Křepelku na Braškově.
Hokejisté zahrají v sobotu pro „Křépu“
Středočeský výběr hokejbalistů složený z hráčů Berouna a Kladna vyhrál celorepublikový turnaj.
Úžasní Středočeši. Úvodní pohlavek je nakopl k velkému triumfu