Suverénním vítězstvím nad Mostem (8:0) si mladoboleslavští hokejisté v posledním kole základní části I. ligy pojistili prvenství a tím pádem papírově nejlepší výchozí pozici pro play-off.

S počtem 117 bodů unikli Olomouci i Ústí nad Labem a ve čtvrtfinále, které začíná už dnes právě na ledě Mladé Boleslavi (a pokračuje hned druhý den na stejném místě a ve stejný čas), se postaví poslednímu postupujícímu celku – týmu HC Rebel Havlíčkův Brod.

Čtvrtfinále, hraná na čtyři vítězné zápasy, skončí nejpozději 5. března a určí čtyři nejlepší týmy, které se v následném semifinále utkají o baráž. Ta letos v pozměněném modelu dvou prvoligových týmů proti dvěma extraligovým rozhodne o tom, kdo si v příštím ročníku zahraje nejvyšší soutěž.

ČINY VÍC NEŽ HESLA

Bruslařský klub do play-off vyrazí s mottem Činy jsou víc než hesla. „Rozhodli jsme se jít cestou hesla nehesla," vysvětluje generální manažer Tůma.
„Máme motto, kterým zároveň dáváme najevo, že slova vlastně nepovažujeme za důležitá. Podstatné je jenom to, co odvedeme na ledě."

S myšlenkou Činy jsou víc než hesla se ztotožňují i hráči. „Řekl bych, že je to naprosto vypovídající," prohlašuje nejlepší střelec Bruslařů Tomáš Nouza. „Bereme ho za své a chceme podle něj jednat. Doufám, že se ho podobně chopí i fanoušci a půjdou do všeho s námi."

BK Mladá Boleslav ve vyřazovacích bojích myslí především na fanoušky. Však přece pro ně hokej hraje. Diváci se tak mohou těšit na soutěž o nejlepšího fanouška, jíž podstatou není nic jiného, než zaujmout svým fanděním pozornost maskota Embíka. Každý domácí duel přinese jednoho vítěze, který si domů odnese permanentní vstupenku do přírodního amfiteátru Vostrov v Mnichově Hradišti a také poukázku do občerstvení na zimním stadionu.
Společným jmenovatelem by měl být také jednotný oděv, Bruslařský klub nechal na play-off vytisknout speciální trička se zmíněným mottem Činy jsou víc než hesla a také letošním ročníkem a speciálně upraveným logem – se lvem, který bojovně cení zuby.