BK Mladá Boleslav - Verva Litvnínov 1:3

Tohle se opravdu nepovedlo. Boleslavští hokejisté vyhráli v pátek v Karlových Varech a odlepili se od posledního místa extraligové skupiny play-out.

V neděli mohli Litvínovu, který právě v pátek poslali pod sebe, odskočit na rozdíl tří bodů. Po porážce 1:3 se však stal naprostý opak a Bruslaři jsou znovu poslední s tříbodovou ztrátou na Vervu.

Důležitost utkání byla patrná hned od začátku, více než tři tisíce diváků nesledovalo pohledný hokej, ale emoce na ledě. Hned ve třetí minutě utkání se do sebe pěstmi pustili domácí Čutta s hostujícím Šlégrem. V tomto souboji zvítězil domácí borec, ale z otevření skóre se v první třetině radovali hosté.

Jejich brance předcházela přesilová hra domácího týmu. Boleslav se ovšem touto přesilovkou spíše protrápila a naopak Jareš naskakující z trestné lavice poslal do úniku útočníka Lukeše, jemuž pokus o blafák vyšel výtečně. Litvínovští byli i po vstřelené brance aktivnější a svou mírnou mírnou převahu si přenesli i do druhé třetině, kdy ji dokázali i gólově zúročit.

Brance Černoška ale předcházela další boxerská vložka, do níž se tentokrát zapojilo více hráčů.

Domácí se ale po inkasované brance nesložili a brzy dokázali vstřelit kontaktní gól. Ke snížení jim pomohla přesilová hra, při které obléhali hostující branku, ve které dlouho odolával Franěk, ale na tvrdou Rýglovu střelu z mezikruží zareagovat nedokázal.
V závěru hosté ještě technickým gólem pečetili na 1:3.

Domácí kouč Petr Novák byl logicky z výsledku zklamaný: „Litvínov byl dnes po celý zápas živější a paradoxně to vypadalo, že mu šlo více o vítězství. Hosté byli u všeho dřív a my jsme se nebyli schopni prosadit ve hře pět proti pěti. S jedním gólem se často nevyhrává.“

Branky a nahrávky: 34. Rýgl (Vrbata) – 9. F. Lukeš (Jareš), 31. Černošek (Černý), 60. Trávníček technický gól. Rozhodčí: Hradil, Hribik – Bláha, Jindra. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Diváci: 3240.

Boleslav: J. Hübl – Rýgl, Baldwin, Žabka, Beňovič, Chaloupka, Hay, Čutta, Mozík – Tomas, D. Výborný, Pabiška – Balaštík, Podkonický, Goertzen – Nouza, Vrbata, Mikulík – Loskot, Bahenský, Stieler.

Litvínov: Franěk – Kousalík, Kubát, Jareš, Stříteský, Černošek, Brejčák, Gula, Šlégr – Kubinčák, V. Hübl, F. Lukeš – Majdan, Frolík, Ručinský – Černý, Hujsa, Trávníček – Kafan, Laš, Gerhát.