HC Slavia Praha - BK Mladá Boleslav 4:2

Hokejisté pražské Slavie porazili ve 3. kole skupiny o udržení v extralize Mladou Boleslav 4:2 a na druhý pokus se tak dočkali výhry po svém návratu do Edenu. Pod vítězství, díky němuž mají Pražané na svého dnešního soupeře a zároveň poslední tým skupiny k dobru už osm bodů, se dvěma brankami podílel útočník Tomáš Pospíšil.

Povzbuzeni nedělní výhrou na ledě Karlových Varů, vstoupili domácí do utkání ve velkém stylu a hned od první minuty se tlačili před mladoboleslavského brankáře Hübla. Počáteční tlak slávistů paradoxně ochabl při jejich vlastní přesilovce, když jasně ukázali, jak velký problém jim dělá hra v početní výhodě.

V 11. minutě už se domácí fanoušci dočkali. Růžička pohotově zajel za branku, zpoza které výtečně našel volného Micku a ten neměl sebemenší problém dopravit puk za zmateného Hübla, kterému obrana nikterak nepomohla. Za necelou minutu a půl bylo pro hosty ještě hůř. Dušek v mezikruží našel volného Pospíšila a ten bez přípravy zvýšil na 2:0.

Pražany dvě branky v rychlém sledu nabudily a stále víc zaměstnávali strážce hostující branky. Těsně před první přestávkou mohl Bruslařský klub dorazit slavistický talent Hertl, jenže ve vyložené pozici netrefil zcela odkrytou branku.

Co se v závěru první třetiny nepovedlo Hertlovi, zvládl na začátku té druhé slavistický kapitán Kadlec, jenž se kličkou ukázkově uvolnil a prostřelil Hübla mezi betony. Hosté však po třetí brance zdaleka nesložili zbraně a přispěchali s rychlou odpovědí, když Tomas při přesilovce pohotově dorazil do branky puk po ráně beka Mozíka. Po kontaktní brance se hra vyrovnala a v dalších minutách se šance střídaly na obou stranách.

Přesně v půlce zápasu hosté ukázkově využili již svoji druhou početní výhodu, když Vrbata po střele Žabky našel zcela volného Podkonického a pro slovenského útočníka bylo již hračkou překonat bezmocného Kopřivu. Pražané pak do konce dějství dostali příležitost tří přesilových her, ve kterých však opět ukázali, kde je po celou sezonu tlačí bota – nedokázali si vytvořit ani jedinou vyloženou šanci.

Do třetí části vstoupili Pražané s jasným cílem zvýšit tempo hry, aby nepustili hosty do vyrovnání a to se jim po celou třetinu téměř dařilo. Boleslavští se dostali do pár ojedinělých šancí, které však všechny pochytal připravený Kopřiva. Hosté se v závěru pokusili o hru bez brankáře, jejich risk však po pár sekundách potrestal střelou z půlky hřiště svým druhým gólem v zápase Pospíšil.