Bulíř navázal na hattrick ze Zlína a dalšími dvěma zásahy potvrdil pozici nejlepšího střelce extraligy. Dvakrát se prosadil i Vlach. Tři góly dali Severočeši v přesilovkách.

Liberec sice od čtvrté minuty prohrával, ale do kabin už šel s náskokem 3:1, když se trefili Vlach a dvakrát Bulíř. Hostující gólman Krošelj už se raději na led nevrátil.

V poslední minutě druhé periody Redenbach s Kvapilem dvěma góly během pouhých osmnácti sekund navýšili vedení už na 6:1 a tím hosty definitivně dorazili. Zvlášť když se hned ve 41. minutě prosadil ex-boleslavský Lenc.

Divoká přestřelka pokračovala dál. V 50. snížil Musil a vzápětí vstřelil osmý gól Tygrů Valský. Poslední slovo měl dvě minuty před koncem Orsava.

„Zápas jsme dobře začali a pod dojmem toho dobrého začátku jsme si mysleli, že to asi už půjde samo a máme formu, abychom soupeře normálně přehráli. Ale bez bojovnosti, obětavosti a nasazení se nedá hrát hokej. V tom jsme úplně propadli a Liberec nás proto potrestal,“ komentoval utkání kouč hostů Vladimír Kýhos.

A dodal: „Chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří sem za námi přijeli a celý zápas nás podporovali. Chtěl bych se jim omluvit za to, co jsme dnes předvedli.“

Domácí lodivod Filip Pešán mohl být po zápase naopak nad míru spokojený: „Vstoupili jsme do zápasu správnou nohou, ale po inkasovaném gólu jsme trošičku sešlápli nohu z plynu a začali jsme chvilku panikařit. Nakonec jsme se vrátili do zápasu, dali jsme jednoduché góly a potom i ty hezké. Bojovali jsme. Za stavu 7:1 už není lehké se koncentrovat na defenzívu, z čehož potom plynuly inkasované branky. Ale myslím si, že jsme si dnes zasloužili vyhrát.“

Liberec - Mladá Boleslav 8:3

Branky a nahrávky: 11. J. Vlach (Teplý), 17. Bulíř (Lenc), 20. Bulíř (M. Kvapil), 32. J. Vlach (Teplý), 40. Redenbach (Šmíd, Ševc), 40. M. Kvapil, 41. Lenc (M. Kvapil, Derner), 53. Valský (Redenbach, Stříteský) - 4. Žejdl (Orsava), 50. P. Musil (Vondrka), 58. Orsava (Žejdl). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - J. Svoboda, Rampír. Vyloučení: 3:5, navíc Němeček (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 6112. Třetiny: 3:1, 2:0, 2:2.

Liberec: Will - Stříteský, Derner, Doherty, Šmíd, Havlín, Ševc - L. Hudáček, P. Jelínek, L. Krenželok - Lenc, Bulíř, M. Kvapil - Valský, Redenbach, Ordoš - Teplý, Lakatoš, J. Vlach - od 41. navíc Jeník. Trenéři: Pešán a Augusta.

Mladá Boleslav: Krošelj (21. Kantor) - Bernad, Jan Hanzlík, Pláněk, Němeček, Kotvan, Dlapa, od 41. navíc Kurka - Klepiš, Žejdl, Orsava - Vondrka, Skalický, Pacovský - M. Látal, P. Musil, D. Šťastný - M. Procházka, Najman, L. Pabiška. Trenéři: Kýhos, V. Čermák a Žabka.

Tipsport extraliga: BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha.
Kometa a Sparta. Bruslaři se rozjeli a kosí silné soupeře