BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)

Hokejisté Mladé Boleslavi v devátém kole baráže o extraligu doma porazili Liberec 7:0 a ze třetího místa už ztrácí na svého soupeře jen jeden bod. Domácí Koudelka zaznamenal tři nahrávky.

Na led mateřského klubu se podruhé během dvou týdnů vrátil liberecký brankář Schwarz, ale ani na druhý pokus zápas nedochytal. V první duelu střídal ve 25. minutě, tentokrát vydržel do 38. minuty. Liberci se nepovedl úvod a během prvních deseti minut dvakrát inkasoval. Chaloupka přesně pálil od modré a Nouza záhy proměnil sólo střelou mezi gólmanovy betony.

Zaskočení hosté se mohli vrátit do kontaktu na začátku druhé třetiny. Kapitán Nedvěd však neproměnil sólo po velké chybě boleslavského Tomana a obránce Šimek při přesilovce od modré trefil tyč. Krátce po polovině zápasu Liberečtí hráli výhodnou přesilovku 4 na 3, ale ta se jim nevydařila a domácí naopak udeřili potřetí. Výborný byl v úniku faulován, ale rozhodčí ponechal výhodu, na jejímž konci se podařenou střelou od levého mantinelu prosadil Pojkar.

Hosté začali riskovat i v oslabení, jenže to se jim ve 38. minutě nevyplatilo. Boleslavští se dostali do přečíslení dvou na jednoho, Koudelka přihrál Mikulíkovi, proti jehož ráně se Schwarz nestihl přesunout a za stavu 4:0 ho vystřídal Vošvrda.

Liberci mohla dát malou naději 42vteřinová dvojnásobná přesilovka, jenže ani ta se Severočechům nepovedla a v 53. minutě jim zasadil pátou ránu Jindra. Dostal se za obranu, a přestože byl faulován, zakončil pod horní tyč. Domácí nadále neopouštěla chuť a na 6:0 upravil Němeček, který střelou od modré proměnil třetí boleslavskou přesilovku v zápase. Na konečných 7:0 zakončil v poslední minutě Vrbata.

Branky a nahrávky: 8. Chaloupka (Pabiška), 10. Nouza (Koudelka), 33. Pojkar (Výborný, Nouza), 38. Mikulík (Koudelka, Chaloupka), 53. Jindra (Koudelka), 54. Němeček (Toman), 60. Vrbata. Rozhodčí: Lacina, Husička – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:8, navíc Kasík (MB) 10 OT. Využití: 3:0. Diváci: 4120.
Boleslav: Valent – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulík, Koudelka, Demel – Nouza, Výborný, Pabiška – Kafka, D. Vrbata, Hrdel – Jiránek, Pitule, Ondřej.
Liberec: Schwarz (38. Vošvrda) – Čakajík, Derner, Jánošík, Čutta, Šimek, Výtisk, Štich, Kájínek – Duda, Nedvěd, Víšek – T. Pospíšil, Bulík, Špaček – Kudrna, Filippi, Bulíř – Galamboš, Bortňák, Vantuch.

Tabulka baráže po 9.kole:

1. Chomutov        19:16   19 b.
2. Liberec            24:23   15 b.
3. Mladá Boleslav  28:21   14 b.
4. Olomouc          12:23    6 b.