Dvakrát v řadě prohráli havířovští hokejisté před vlastními diváky. Proti Litoměřicím i Porubě dali vždy jen jednu branku, v sobotním utkání s Benátkami nad Jizerou ale zabrali a vyhráli 6:3.

Hráči AZetu tři z posledních čtyř utkání prohráli. Proti Benátkám ale odehráli velmi dobrý zápas a po zásluze získali všechny tři body. Za těmi rázně vykročili už v první třetině, kterou díky gólům Semana a Procházky vyhráli 2:0.

„První třetina rozhodla. Ale soupeř hrál velmi dobře, byl povzbuzený výhrou nad Kladnem. Je to mladý a bruslivý tým,“ pochválil Benátky havířovský kouč Jiří Režnar.

Likvidace pokračuje. Residomo bourá další domy v problémové lokalitě.
VIDEO: Likvidace pokračuje. Residomo bourá další domy v problémové lokalitě

Když se 48 vteřin po návratu z kabin podruhé prosadil Procházka, zdálo se, že si Havířov jde za pohodlnou výhrou. Jenže hosté zápas zdramatizovali a ve třetí třetině se dokonce dostali na dostřel jedné branky.

Hodně důležitá byla 49. minuta, během níž se trefili Veselý se Semanem a AZ vedl už 5:2. Další rychlý gól mohl přidat Gřes, ten ale mířil nad branku. „Bylo by super ještě odskočit, ale to bychom byli už moc namlsaní,“ smál se Režnar.

V závěru sice ještě Benátky snížily, definitivní pojistku ale přidal gólem do prázdné branky Veselý, který se, stejně jako Seman s Procházkou, zapsal dvakrát mezi střelce. „Konečně jsme zlomili domácí prokletí,“ ulevil si Režnar po posledních domácích porážkách.

Eliška Adamovská na stupni nejvyšším.
Adamovská mistryní v boulderingu, Janošová druhá

Na konci zápasu se na hřišti ještě strhla mela a rozhodčí vylučovali na obou stranách. „Nepřijeli k nám na výlet, chtěli vyhrát, ale někteří závěr trochu neunesli. Takový je však hokej,“ komentoval to Režnar.

AZ Havířov – HC Benátky n. J. 6:3 (2:0, 1:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 4. F. Seman (O. Procházka, Rehuš), 14. O. Procházka (F. Seman, Rehuš), 21. O. Procházka (F. Seman, Rehuš), 49. R. Veselý (L. Bednář, Maruna), 49. F. Seman (Rehuš, O. Procházka), 59. R. Veselý (Maruna) – 26. Psota (Havlín, Najman), 47. Průžek, 57. Průžek (J. Vlach, D. Špaček). Rozhodčí: P. Fiala, Obadal – Lukš, Novák. Vyloučení: 8:6, navíc Maier (B) DKU. Využití: 0:1. Diváci: 831.

Havířov: Bláha – Matai, Chroboček, Bořuta, Mrowiec, Kachyňa, Rašner, Zdeněk – Rehuš, F. Seman, O. Procházka – R. Veselý, Pořízek, Gřeš – Kotala, Haas, Maruna – L. Bednář, Žukenov, Pawliczek. Trenér: Režnar.

Karviná si zopakuje duel se slávisty.
Těžký los čtvrtfinále MOL Cupu: Slavia!
Lukáš Budínský se vrací do ligového kolotoče. Na poslední zápas.
Lukáš Budínský před Plzní: Zkusíme něco vytěžit z jejich únavy