Neskutečnou úvodní dvouminutovku viděli diváci úterního extraligového zápasu Mladé Boleslavi s Olomoucí. „První dvě minuty jsme strávili v útočném pásmu, ale prohrávali jsme 0:2,“ kroutil hlavou po zápase trenér Olomouce Zdeněk Moták. „Od nás to byla v úvodu hadí taktika, uspat a uštknout,“ přitakal s úsměvem asistent boleslavského kouče Vladimíra Kýhose, pro nějž šlo o první zápas na lavici Bruslařů na domácím ledě, Viktor Ujčík.

Hosté totiž začali zápas náporem, ale po úniku se trefil domácí navrátilec do sestavy Knotek, v dalším brejku pak našel Pabiška Urbana a ten zvyšoval po necelých 120 vteřinách hry už na 2:0 pro domácí.

„I přesto jsme ale věděli, že nás nečeká lehký zápas a to Olomouc potvrdila,“ hlásil po zápase Ujčík. Hanáci totiž ještě v první třetině po šťastné teči Jergla snížili a po přestávce se dočkali i vyrovnání.

„Musím smeknout před soupeřem, protože celý zápas měl velmi dobrý pohyb a nasazení, čímž si vynutil územní převahu. Olomouc nám nedala po celý zápas vydechnout,“ vysekl poklonu soupeři asistent domácího kouče.

Boleslav si ještě jednou vzala zpět své vedení. V jediné své přesilové hře uklidil puk k tyči Martin Procházka, který tak stylově oslavil svůj stý extraligový zápas v základní části. Hosté hráli během zápasu také jedinou přesilovou hru, kterou jim domácí darovali, když hráli v šesti. A také Hanáci ji dokázali přetavit v gól, když puk do branky dostal na brankovišti důrazný Skladaný.

Petr Holík.
Holík: V kabině hostů to bylo divné

Podruhé v řadě se tak šlo na boleslavském ledě do prodloužení. Minutu a půl před jeho koncem si narazil puk s Jakubem Klepišem host z Komety Vojtěch Němec a trefil pro Boleslav druhý bod. 

„Už jsem ani nečekal, že mi to Kuba vrátí, ale on je prostě fantastický hráč. Já už jsem to pak měl do prázdné, ale zase tak jednoduché to nebylo, protože led už byl rozbitý a puk se mi postavil,“ komentoval nakonec vítěznou trefu Němec, který je v Bruslařském klubu na měsíčním hostování z Brna.

BK Mladá Boleslav – HC Olomouc 4:3 pp (2:1, 1:2, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Knotek, 2. Urban (L. Pabiška, Lenc), 30. M. Procházka (L. Pabiška, Pacovský), 65. V. Němec (Klepiš) – 14. Jergl (J. Galvas, Vlach), 24. Eberle (Ondrušek), 37. Skladaný. Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Flegl, Polonyi. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváci: 2749.
Boleslav: Maxwell – J. Hanzlík, Kotvan, Říha, Němeček, Eminger, Knot, Bernad – Pacovský, V. Němec, Klepiš – T. Knotek, P. Holík, Orsava – Lenc, Urban, L. Pabiška – Kousal, Najman, M. Procházka.
Olomouc: Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas, Jaroměřský – Laš, J. Knotek, Eberle – Burian, Herman, F. Skladaný – Mráz, Staněk, Ostřížek – Macuh, Vlach, Jergl.

Hokejisté Aukro Berani Zlín hráli s Mladou Boleslaví.
Léčba Kýhosem začala náramně, demolici Zlína řídil Holík