Je konec! Po čtyřech letech opouštějí hokejisté Mladé Boleslavi elitní extraligovou společnost. Tak dlouho chodili Bruslaři pro barážovou vodu až se na pátý pokus extraligové ucho utrhlo.

V úterý si ještě tým kapitána Davida Výborného od sestupové propasti poodstoupil, ve čtvrtek však po porážce 2:4 padá do prvoligových hlubin.

Místo Sparty, Pardubic, či Plzně zavítají do Mladé Boleslavi například týmy Kadaně, Třebíče, nebo Litoměřic. Fanoušci se také mohou těšit na pojizerské derby s Benátkami.

„Nemáme se na co vymlouvat, jsme všichni podepsaní pod tím, že Boleslav prohrála v baráži. Od prvního náhradníka po trenéra," smutnil po zápase kouč Mladé Boleslavi Petr Novák, který se k týmu připojil během letošní sezony za odvolaného Vladimíra Jeřábka.

Boleslav hrála v barážové sérii o extraligové bytí či nebytí popáté v řadě, přičemž v roce 2008 jako vítěz první ligy vyřadila tehdy extraligové Ústecké Lvy. Následující čtyři roky pak Boleslav musela hájit svou příslušnost mezi elitou coby poslední celek extraligy.
Tři pokusy byly úspěšné, čtvrtý, ten letošní, už nikoliv. Boleslavským hráčům a fanouškům tak zbyly jen oči pro pláč.

Poslední nadějí by ještě mohlo být rozhodnutí vedení soutěže o uzavření extraligy s patnácti účastníky. O něm hlasitě debatovala Asociace profesionálních klubů už během sezony, ale po vypovězení smlouvy se svazem ztratila možnost řízení soutěže.

Hokejový svaz podle všeho ponechá systém extraligy se čtrnácti účastníky, avšak změnit by se mohl systém baráže, kde by se měly představit dva nejhorší týmy z extraligy proti finalistům prvoligové soutěže.

Po skončení zápasu proběhlo několik konfliktů v sektoru hostí. Slavící fanoušci Chomutova se dožadovali vstupu na ledovou plochu k oslavám se svými hráči, to jim však bylo znemožněno z bezpečnostních důvodů. Následovali ještě strkanice s domácími fans při odchodu ze stadionu.

VÍCE INFORMÁCÍ O SAMOTNÉM ZÁPASE