Do Boleslavi přijel ke středočeskému hokejovému derby Beroun. Ten Beroun, který v první rundĚ vzájemných zápasů dokázal lídra prvoligové tabulky porazit. U Klenice se však konala odplata. I s úroky. Beroun vcelku držel s Mladou Boleslaví krok, ovšem jenom když se hrálo pět na pět.

Jakmile šel někdo z Medvědů na trestnou lavici, domácí udeřili. Hned tři úvodní přesilovky domácích skončily gólem. Konečná bilance Boleslavských? Z deseti početních výhod Boleslav využila čtyři. To hostům se při vyloučení domácích nedařilo. A to měli k dispozici hned tři dvojnásobné početní výhody.
A klíč k boleslavské přesilovce? „To je jasné. Vejba! On tam neuvěřitelně improvizuje. Máme sice něco nacvičené, ale on vždycky vymyslí něco jiného. My pak máme prostě jen hokejku na ledě a najednou se tam objeví puk," chválí svého kapitána Davida Výborného domácí útočník Lukáš Pabiška.

Ten se objevil na ledě po měsíční přestávce zaviněné zraněním. „Už mi to chybělo," přiznal natěšenost na zápas. A hned se stal jeho hvězdou. Dal totiž hattrick. Po něm na led dokonce přiletělo po vzoru NHL několik čepic. „Schoval jsem si je na své místo v kabině. Nechám si je tam pro štěstí a třeba k nim přibudou další," věří v udržení střelecké formy Pabiška.

Tu odnesl hlavně berounský brankář Cikánek, který se musel po páté brance pakovat z ledu. Jeho místo tak zaujal v polovině zápasu náhradník Šimboch. Ten dostal ještě další dva góly – po průniku obránce Němečka a také od Tomáše Nouzy. Jak jinak než v přesilovce.

Na severu Čech přivítal předposlední posledního, respektive Most Benátky. A kdo by čekal prvoligovou nudu a šeď, musel by uznat, že se mýlil. V zápase ze dna tabulky totiž padlo devět branek.

Ta poslední ve čtvrté minutě prodloužení. Postaral se o ní benátecký Jaroslav Vlach a dokonal tak obrat v utkání. Benátky v něm totiž prohrávaly 1:3 a deset minut před koncem 2:4. Branky Ulrycha a Plodka však znamenaly vyrovnání a přivolaly zmiňované prodloužení.
Benátky však i přes dvoubodovou výhru zůstávají poslední, dva body za svým středečním rivalem.

BK Mladá Boleslav – Medvědi Beroun 7:1

Branky a nahrávky: 5. Nouza (Výborný, Pabiška), 15. Pabiška (Toman, Výborný), 25. Pabiška (Toman, Nouza), 30. Jiránek (Loskot, Rys), 31. Pabiška (Nouza), 45. Němeček (Nouza, Toman), 52. Nouza (Výborný) – 38. Stromko (Dalecký). Rozhodčí: Škrobák – Svoboda, Štětina. Vyloučení: 10:8. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2815.
Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Protivný, Jindra, Žabka, Kurka, Bohunický – Nouza, Výborný, Pabiška – Vrbata, Broš, Klimenta – Mikulík, Koudelka, Lenc – Jiránek, Loskot, Rys – Podsedníček.
Beroun: Cikánek (31. Šimboch) – Jebavý, Sklenička, Kužel, Šteiner, Špelda, Látal, Beňovič, Chalupa – Marek, Kubica, Dalecký – Divíšek, Stránský, Jonáš – A. Půlpán, Matějka, Babka – T. Půlpán, Stromko, Kubeš.

HC Most – HC Benátky nad Jizerou 4:5 pp

Branky a nahrávky: 8. Smolka (Tauš), 26. Andres (Drtil, Tůma), 30. Kafan (Andres, Gerhát), 51. Smolka (Tůma) – 23. Plodek (Vlach), 42. Skořepa, 52. Ulrych (Klimt, Psota), 54. Plodek (Krejčík, Vitásek), 64. Vlach. Rozhodčí: Zubzanda – Perko, Gerát. Vyloučení: 2:4 navíc Jonák (B) 10 OT. Využití: 1:0.