Zápas se od samého začátku proměnil v souboj domácích střelců s hostujícím gólmanem Robertem Kristanem, který chvílemi doslova čaroval. Po vyrovnání, které bylo v polovině utkání napůl dílem kapitána Výborného a napůl vlastním gólem, se ho na poslední chvíli podařilo odemknout dvojici Tomáš Urban – Martin Látal. První udržel puk v útočném pásmu, pak si počkal na střelu svého útočného parťáka u tyče a zřejmě výstrojí rozbouřil zaplněný stadion.

„Je super, že máme tři body. Hráli jsme až do konce a přineslo to ovoce. Bylo devět vteřin do konce a zvládli jsme to. Jsem hrozně rád, že můj gól byl třígólový," chrlil ze sebe šťastný střelec, který ani pořádně nevěděl, jak „last minute" gólu dosáhl. „Clonil jsem před bránou gólmanovi, Martin Látal výborně vystřelil a prošlo mi to v podpaží. Cítil jsem, že mě to trochu lízlo, ale spíš to dával Martin Látal. Není ale podstatné, kdo ho dal, ale že máme tři body."

Přestože domácí od samého začátku hýřili aktivitou a zasypávali hostujícího brankáře střelami, prosadili se gólově jako první Východočeši. Jeden z jejich nejaktivnějších hráčů Marcinko k tomu využil přesilovku. Vyrovnání pak ve druhé třetině dlouho jen viselo ve vzduchu, urodilo se až v její polovině, kdy kapitán Výborný donutil hosty nahozením zpoza brány k vlastnímu gólu. Na další radost si ale Výborného parta musela počkat až do poslední možné chvíle – pro hosty kruté, nicméně vzhledem k dění na ledě zcela zasloužené.

Po zápase ostatně v podobném duchu mluvil i jejich trenér Miloš Říha mladší. „V první třetině to nebylo ještě úplně špatné, od té druhé už nás ale protivník přehrával. V závěrečné třetině to dlouho vypadalo, že díky obětavosti tlak ustojíme," vystihl utkání. Na výkonu svého týmu ocenil pouze obětavost při bránění a hru v oslabení. Jeho domácí protějšek František Výborný souhlasil, že si Bruslaři výhru zasloužili. „Bylo to ale hodně těžké utkání a počítám, že soupeř bude hrát nahoře. O to je pro nás výhra cennější."

BK Mladá Boleslav – HC Dynamo Pardubice 2:1Třetiny: 0:1, 1:0, 1:0.
Branky a nahrávky: 30. Výborný, 60. Urban (Látal) - 13. Marcinko (Divíšek, Rolinek). Rozhodčí: Šindler, Soušek – Jindra, Zika. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 3920. Třetiny: 0:1, 1:0, 1:0.
Boleslav: Rittich –Holub, Trončinský, Voráček, Stříteský, Ovčačík, Kočí – Klimenta, Hruška, Látal – Bárta, Výborný, Žejdl – Pacovský, Urban, Hyka – Pabiška, Lenc, Kotala. Trenér: František Výborný.
Pardubice: Kristan –Ščotka, Čáslava, Štajnoch, Gregorc, Roupec, Šeda – Sýkora, Divíšek, Rolinek – Svoboda, Nahodil, Tybor – Havlík, Marcinko, Kolář – Moučka, Poulíček, Starý. Trenér: Miloš Říha.