Do zápasu šli totiž hostující hokejisté s vizitkou druhé nejhorší přesilovkové úspěšnosti v lize, navíc proti nim stál Hradec, který měl naopak nejvyšší procento ubráněných oslabení. Paradoxně ale právě v přesilovkách Boleslav v první třetině dvakrát udeřila.

Nejprve po narážečce s Kotalou vystřelil Šťastný do betonu Lukeše a odražený puk uklidil do branky dojíždějící Joona Jääskeläinen. Těsně před první přestávkou využil další početní výhodu povedenou ranou z pravého kruhu David Šťastný.

Hradec snížil hned zkraje druhé části. Růžičkova nahrávka z rohu kluziště se od betonů boleslavského gólmana odrazila k Jakubu Orsavovi, který si puk pohotově připravil a rychle ho poslal do sítě. Dvoubrankové vedení mohl po polovině základní hrací doby hostům vrátit Flynn, ale trestné střílení po faulu na Šťastného neprovedl dobře.

Chance liga, Kladno ( v modrém) hostilo Benátky. Tomáš Plekanec.
Bylo otázkou času, kdy Bělorusku turnaj vezmou, říká Plekanec. Co tvrdí další?

Nevídaný kiks pak předvedl kapitán domácích Smoleňák. Nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec Mountfieldu dostal v závěru druhé dvacetiminutovky nabito před odkrytou klec od Cingeľa, jenže z pravého kruhu branku trestuhodně vůbec netrefil. Třetí třetina tak začala stále za stavu 2:1 pro Bruslařský klub.

Hradečtí nicméně dokázali srovnat. Po akci dvou proti jednomu dostal kotouč od spoluhráče Aleš Jergl, roztáhl brankáře Růžičku povedenou kličkou a zasunul puk na místo určení. V závěru byl vyloučen boleslavský kapitán Ševc, domácí ale s přesilovkou nenaložili ideálně.

Bruslaři byli v posledních minutách třetí třetiny aktivnější a vytvořili si několik šancí, rozhodnutí ale nepadlo. Za stavu 2:2 se šlo do prodloužení. Největší šanci měl v nastaveném čase domácí Orsava, kterého ale výborným zákrokem vychytal Růžička.

Ani pět minut navíc o vítězi nerozhodlo, a tak přišel na řadu nájezdový rozstřel. Jako první se rozjel navrátilec v sestavě Bolky Bernad, ale pověst nájezdového specialisty nepotvrdil. Pak sice na úspěch domácího Gaspara odpověděl Flynn, nikdo z Boleslavských už se po něm ale netrefil. A protože Růžičku překonali tři nájezdníci v dresu Hradce, zůstal bod navíc domácím.

Zápas 36. kola hokejové extraligy: BK Mladá Boleslav - HC VERVA Litvínov 2:3.
Druhá prohra za sebou. Boleslav doma podlehla Litvínovu, řádil Jarůšek

Mladá Boleslav si při vstupu do náročného týdne připsala alespoň jeden bod. Dalším utkání hraje zase doma – v pátek přivítá třinecké Oceláře, se kterými se střetla minulé úterý a přetlačila je v parádní hokejové bitvě 3:2.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Mountfield HK): "Byl to velice svižný zápas, oba týmy dobře bruslily a napadaly, hrál se hokej nahoru – dolů. Začali jsme velice dobře, měli jsme výbornou první třetinu. Bohužel jsme ale po ní prohrávali 0:2, protože jsme neubránili přesilovky soupeře, který se tím dostal trochu na koně. Od druhé třetiny už byla hra vyrovnaná. Jsme rádi, že jsme skóre dotáhli a nakonec vyhráli v nájezdech. Náš tým má v posledních zápasech chuť a proto si věřil, že zápas otočí a urve na svoji stranu."
 
Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): "Předvedli jsme bojovný výkon. Dobře jsme začali a první třetinu vyhráli, ale pak se potvrdilo, že to nebude nic lehkého. Ve druhé a třetí třetině jsme dostali po jedné brance. Trošku mě mrzí, že jsme si při vyrovnávacím gólu nepohlídali rychlý protiútok, protože jsme věděli, že Hradec to hraje z obranného pásma. Na druhou stranu jsme velmi dobře uhráli oslabení a zvládli přesilovky. Myslím, že jsme si zasloužili bodovat, a na nájezdy jsme prohráli. Nemůžeme je pořád vyhrávat."

Mountfield HK – BK Mladá Boleslav 3:2 po s. n. (0:2, 1:0, 1:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Orsava (V. Růžička), 46. Jergl (Kevin Klíma, M. Zachar), rozh. náj. Smoleňák – 16. Jääskeläinen (Šťastný, Kotala), 20. Šťastný (Ševc). Rozhodčí: Pešina, Pražák – Špringl, Rampír. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:2. Bez diváků.
Mountfield HK: Š. Lukeš – Nedomlel, Blain, F. Pavlík, R. Pilař, Gaspar, Šalda, Čáp – Kevin Klíma, Koukal, Kelly Klíma – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Smoleňák, Cingel, Lev – M. Zachar, Morong, Jergl.
BK Mladá Boleslav: J. Růžička – Hrbas, Ševc, Moravec, Pláněk, Bernad, Šidlík, Dlapa – Lunter, A. Zbořil, Šťastný – Jääskeläinen, Cienciala, Kotala – Flynn, Najman, P. Kousal – Alderson, Bičevskis, J. Stránský.