BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 6:3

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 49. kole extraligy Olomouc 6:3 a připsali si devátou výhru z posledních jedenácti utkání. V boji o play off tak unikli jedenáctému Liberci na rozdíl pěti bodů. Dva góly vítězů vstřelil útočník Dominik Pacovský. Předposlední Olomouc prohrála potřinácté v řadě a na dvanácté Karlovy Vary stále ztrácí čtyři body.

V souboji extraligových nováčků měla Mladá Boleslav drtivý nástup. Hned při prvním střídání se Musil dostal za olomouckou obranu, Rašner ho zahákoval a mladoboleslavský útočník proměnil nařízené trestné střílení střelou mezi betony brankáře Vošvrdy. Tamtéž gólově zakončoval o minutu a půl později i Pacovský, který také projel prostupnou hostující obranou a silnou boleslavskou šestiminutovku dovršil Robar, jenž v přesilovce střelou od modré čáry zvýšil na 3:0.

Hosté zareagovali oddechovým časem a Ondrušek v deváté minutě při početní výhodě snížil, ale jinak Mladá Boleslav působila živějším dojmem. Navíc se jí povedl i nástup do druhé třetiny, tři minuty po jejím začátku Látal bekhendovou kličkou pod horní tyč zakončil přečíslení dvou na jednoho a vrátil domácím třígólové vedení.

Kohouti se však nevzdali a v dalším průběhu prostřední dvacetiminutovky zápas zdramatizovali. Nejprve ve 29. minutě Dlouhý zakončoval nenápadnou protiakci a o šest minut později Patera před bránou tečoval Vyrůbalíkovo nahození od modré čáry.

Olomouc už prohrávala jen 3:4, jenže třetí třetinu zahajovala ve třech a domácí půlminutovou dvojnásobnou početní výhodu využili. Přesilovkový střelec Stříteský zvýšil na 5:3. Hosté ještě kladli odpor, ale necelých šest minut před koncem definitivně potvrdil mladoboleslavské vítězství Pacovský, který švihem z mezikruží přidal svůj druhý gól v utkání.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): „Gólově jsme do utkání vstoupili dobře, ale herně ne. Soupeř měl hned na začátku dvě šance a mohlo to být naopak, ale my jsme byli efektivnější. Vedení 3:0 bylo zrádné, soupeř se jedním gólem vrátil do zápasu. Pak jsme odskočili na 4:1, říkali jsme si, že už jsme na dobré cestě, ale najednou to bylo 4:3. Velice důležitý byl náš pátý gól na začátku třetí třetiny. Pak jsme utkání kontrolovali a máme důležité tři body."

Jan Tomajko (Olomouc): „Do utkání jsme vstoupili špatně, bylo to rychle 3:0 pro domácí. Nesložili jsme zbraně a vrátili jsme se do zápasu. Rozhodla přesilovka pět na tři, při které domácí dali pátý gól. Nemůžu říct, že bychom úplně propadli. Musíme se dívat na to, co jsme udělali dobře, abychom to přenesli do úterního utkání."