„Utkání tak bylo dramatické až do konce a my jsme rádi, že jsme Chomutovu vrátili porážku. U nich jsme v posledních minutách ztratili alespoň bod. Věděli jsme, že to bude boj, a to se potvrdilo," těšilo po utkání boleslavského trenéra Františka Výborného.

Zápas byl od začátku v režii domácích. Brankářská dvojka Pirátů Strmeň si připisoval jeden zákrok za druhým (za úvodní třetinu 18). Kapituloval ale pouze ve 12. minutě, kdy ho po individuální akci překonal Hyka svou premiérovou trefou v sezoně. „První třetina, kdy jsme měli jednu střelu na bránu, byla katastrofální. Musíme se zlepšit," uvedl chomutovský trenér Vladimír Růžička. „První třetina byla z naší strany velmi dobrá, chtělo to ale přidat alespoň ještě jeden gól," rekapituloval Výborný.Pěstní souboj chomutovského Jánošíka s boleslavským Jarůškem, jenž se rozhodl potrestat hostujícího beka za atak na domácího kapitána Výborného.

Severočeši se výrazněji předvedli v útočném pásmu až v polovině utkání. Po svých do té doby nejvydařenějších momentech ale paradoxně podruhé inkasovali. Obrana Chomutova zapomněla na Klimentu, který samostatný nájezd jistě zakončil. Až poté se gólu dočkal i Chomutov, který Chloubou potrestal vyloučení Ovčačíka.

Podle Boleslavských šlo o zbytečný gól. „Děláme hrozné chyby v obraně a tím si komplikujeme život, jako dnes po první třetině. Jinak to nemusely být takové nervy," řekl po utkání nakonec spokojený boleslavský asistent kapitána Tomáš Klimenta, který už zůstal autorem rozhodujícího gólu, přestože duel po snížení Severočechů získal náboj. Chomutovu ale nepomohla k vyrovnání ani série přesilových her. Na druhé straně se po dalším zakončení Látala, střelecky nejaktivnějšího hráče Boleslavi, zastavil puk na brankové čáře, takže už gól nepadl.

BK Mladá Boleslav – Piráti Chomutov 2:1Třetiny: 1:0, 1:1, 0:0.
Branky a nahrávky: 12. Hyka (Ovčačík, R. Hruška), 31. Klimenta (Stříteský) – 33. Chlouba (J. Mrázek, Šidlík). Rozhodčí: Hradil, R. Polák – Belko, Hynek. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 3778.
Boleslav: Rittich – Voráček, Stříteský, Holub, Trončinský, Robar, Ovčačík – L. Pabiška, D. Výborný, Jarůšek – Pacovský, Urban, M. Látal – Lenc, Žejdl, Hyka – Klimenta, R. Hruška, Bárta.
Chomutov: Strmeň – Rutta, Jánošík, Rýgl, Dlapa, Šidlík, J. Mrázek, Blaha, Trefný – Hovorka, Červenka, Hřebejk – Pospíšil, V. Růžička ml., Vondrka – Chlouba, Kämpf, Tomica – D. Kaše, Dušek, Sklenář.