V lednu dorazil Bruslařům na výpomoc, pak se podle dohody klubů s Třincem musel vrátit do týmu Ocelářů. S nimi obránce Marek Trončinský právě Mladou Boleslav ve čtvrtfinále vyřadil, aby s favorizovaným týmem Třince dokráčel až do extraligového finále, kde nakonec tým ze severovýchodního cípu republiky nestačil na Litvínov.

Během svého působení v Mladé Boleslavi však udělal Trončinský na místní bosse takový dojem, že o něj hodně stáli. A tak se podařil upéct přestup, od nějž si ve středočeském klubu hodně slibují.

„Marek pro nás byl přínosem už v rámci svého hostování v loňském ročníku. Nebudu tajit, že jsme si ho přáli udržet už tehdy, rozhodnutí ale bylo na Třinci a ten ho chtěl zpátky. Jsme rádi, že jsme se to tentokrát podařilo, a že Marek bude patřit do našeho kádru," nechal se slyšet generální manažer BK Mladá Boleslav Jan Tůma.

Trončinský zde během svého působení stihl odehrát 14 zápasů v nichž si připsal dva góly a čtyři asistence. Celkem v uplynulé sezoně nasbíral v 61 zápasech včetně play off 23 bodů za čtyři góly a 19 přihrávek. S Oceláři získal stříbro. Odchovanec Ústí nad Labem má na kontě v extralize celkem 356 duelů a 98 bodů za 25 gólů a 73 asistencí. V české reprezentaci sehrál 11 zápasů.

Šestadvacetiletý bývalý hráč Kladna, Liberce, Chanty-Mansijsku či Slovanu Bratislava přichází do Mladé Boleslavi na přestup.