Možná trochu překvapivé, ale cenné tři body si v neděli odvezli hokejisté BK Mladá Boleslav z třineckého ledu za výhru 3:2. Díky nim poskočili v tabulce z dvanáctého místa na desáté, když předskočili Plzeň i Litvínov a z této pozice půjdou v předkole na brněnskou Kometu. Statisticky svého nejoblíbenějšího soupeře. Vyhnuli se tak pátému, pro změnu neoblíbenému Liberci, a silnému Třinci.

V zápase proti němu Boleslav sice záhy vedla, ale domácí Oceláři pak skóre otočili. To samé se ale pak povedlo hostům.

Skóre otevřel hostující Söderlund z dorážky vlastní střely. Obrat řídila ještě v úvodní třetině agilní čtvrtá formace Ocelářů. Už za 62 sekund vyrovnal Buček, který v levém kruhu zasekl a překonal Stuchlíka střelou nad lapačku. Při další akci vybojovali Kurovský s Romanem kotouč pro Jeřábka. Třinecký bek naznačil mezi kruhy střelu, čímž vylákal Stuchlíka proti sobě, potáhl si puk doleva a zakončil do prázdné branky.

Fotbalisté Slovácka (bílé dresy) se ve 22. kole FORTUNA:LIGY utkali doma s Mladou Boleslaví.
Premiérová trefa Jawa nestačila. Mladá Boleslav na Slovácku zase neuspěla

Söderlund v přečíslení dva na jednoho vzal odpovědnost na sebe, ale Kacetl zasáhl ramenem. V dalším rychlém protiútoku zapomněla rozhozená obrana Ocelářů na Klímu, který po Bičevskisově chytré přihrávce pohodlně skóroval do prázdné branky. Šance si v prostřední části vytvářeli zejména hosté a Kacetl ještě vychytal v úniku Söderlunda.

Hostující Šťastný trefil po 50 sekundách horní tyč. Další šanci zahodil Söderlund, který si vybruslil zpoza branky, ale Kacetlovi jen vyprášil výstroj. Hosté přesto korunovali svou aktivitu gólem. Jeřábek poslal pod tlakem napadajícího Šťastného puk přímo na hokejku Romana, který z mezikruží rozhodl.

Domácí ještě hráli v závěru svou první přesilovou hru v zápase, kterou umocnili 70 sekund před koncem odvoláním gólmana, ale bez efektu. Naopak pojistit výhru hostů mohl Fořt, ale trefil tyč.

Hokejisté Mladé Boleslavi v 51. kole extraligy porazili Plzeň 4:2.
Boleslav potvrdila výhru z Hradce, v tabulce ještě může nahoru

„První třetina byla zvláštní, těžko se nám hodnotila i v šatně. Nepohybovali jsme se, jak bychom si představovali. To se trošku změnilo ve druhé třetině. Snažili jsme se i jednoduše tlačit do brány v útočném pásmu, to nám poslední dobou dělá často problémy. Dali jsme branku z ojedinělé situace, kdy jsme se dostali jednoduše do pásma a z první vystřelili, což také neděláme, a díky tomu jsme vyhráli,“ řekl k zápasu hostující kouč Petr Haken.

Boleslav tak postupuje do předkola z desátého místa. Soupeřem jí bude Kometa Brno. Soupeř, kterého bruslaři v aktuální sezoně čtyřikrát porazili. Začne se ve středu a ve čtvrtek na brněnském ledě, třetí a případný čtvrtý zápas série hrané na tři vítězná utkání pak v sobotu a v neděli v Mladé Boleslavi. Pokud by byl potřeba zápas rozhodující, přesunou se oba soupeři do Brna v úterý 14. března.

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 2:3

Branky a nahrávky: 5. Buček, 17. J. Jeřábek (M. Roman, Kurovský) – 4. Söderlund (Šťastný, Jánošík), 28. Kel. Klíma (Bičevskis), 57. O. Roman. Rozhodčí: Šír, Cabák – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Střely na branku: 22:39. Diváci: 4691.

Třinec: Kacetl – Zahradníček, Smith, J. Jeřábek, Čukste, Mar. Adámek, M. Doudera, Roth – M. Růžička, Marcinko, Daňo – Hrňa, Voženílek, Nestrašil – Dravecký, Holinka, Chmielewski – Kurovský, M. Roman, Buček. Trenér: Zdeněk Moták.

Boleslav: Stuchlík – Lintuniemi, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Bernad, R. Jeřábek, Štich – Závora, O. Roman, Malát – Šťastný, Fořt, Söderlund – Kel. Klíma, Bičevskis, Gardoň – J. Stránský, O. Najman, Lunter. Trenér: Jiří Kalous.