BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 3:2

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v 7. kole hokejové extraligy v domácím zápase nad Plzní 3:2, když rozhodli dvěma góly ve třetí třetině. Hosté se sice dostali na dostřel jediné branky minutu před koncem z trestného střílení, ale v závěrečné hře bez brankáře už na vyrovnání nedosáhli.

Domácí začali zápas náporem, ale ani jedna ze dvou šancí Hyky, či zámek Vampolovy formace ke gólu nevedli. Naopak udeřilo na druhé straně, když v rozehrávce zaváhal David Štich a Američan Colton Yellow Horn svým třetím gólem v české extralize otevřel skóre zápasu. Podobná šance se naskytla na druhé straně Urbanovi, ale ten zaváhání plzeňského beka Skleničky ve vyrovnávací branku přetavit nedokázal. Pak se do dobré šance prodral středem obrany domácí Pacovský, ale i v tomto případě byl Machovský proti.

„Začali jsme hodně špatně. Něco ve stylu přátel táborových ohňů, k tomu nám už chybělo jenom, aby nám zazpíval Honza Nedvěd. V kabině pak byla o přestávce bouřka a od druhé třetiny se to už zvedlo," řekl k první třetině kouč Boleslavi Marian Jelínek

Stejně jako do té první vstoupila boleslavská první formace aktivně i do druhé třetiny. A při druhém střídání byla za svou aktivitu odměněna, když Radan Lenc před Machovským tečoval střelu Tomáše Hyky. „Byli jsme podle mě od začátku zápasu lepším týmem a byla to jenom otázka času, kdy nám to tam napadá," nepochyboval ani chvíli o síle svého týmu Tomáš Hyka

Plzni mohl vrátit vedení při vlastním oslabení Tomáš Hrnka, ale únik dvou proti jednomu zakončil pouze střelou do Lukášovy vyrážečky. Do další šance se na druhé straně tlačil Martin Látal, ale Machovský byl na místě, Žejdla už nenechali dorážet plzeňští obránci. Indiáni zahrozili i ve vlastní přesilovce, ale Lukáš dokázal při dorážce Kubalíka udržet beton na ledě, a zabránit tak cestě puku do brány.

V úvodu třetí části hry si z plzeňských hráčů udělal doslova trhací kalendář Petr Vampola – rozjel se z vlastní obranné třetiny, projel až před Machovského a bekhendem zamířil přesně a Boleslav vedla 2:1. Domácí se po vedoucí brance začali soustředit na defenzivu a otěže hry převzali hosté. Z územní převahy ale vážnější šance nepřicházely. A tak se z ničeho nic urodilo na druhé straně. Tomáš Hyka dostal před branku pobídku od spoluhráče Musila a mířil přesně. Plzeňští si pět minut před koncem zahráli dokonce minutovou přesilovku pěti proti třem, ale ani tu nepřetavili v gól. Toho se nakonec Indiáni dočkali minutu a osm vteřin před koncem, když proměnil trestné střílení Jaroslav Kracík. „Rozhodnutý jsem na pevno nebyl, spíše jsem čekal, co udělá brankář," komentoval snížení úspěšný střelec. „Věřil jsem samozřejmě, že ještě dokážeme vyrovnat, ale to se bohužel nepodařilo," dodal. Mladá Boleslav totiž s vypětím všech sil svůj náskok už při závěrečné power-play soupeře uhájila.

„Byl to nehezký a upracovaný hokej, ale pro nás super body. V závěru jsme ještě soupeři nabídly všechny možné věci na srovnání – dvojnásobnou přesilovku, úmyslný ofsajd, penaltu… ale nakonec při nás stáli asi všichni svatí," dodal kouč Jelínek.