A to během zápasu prohrávali už 1:4. Po výborném vstupu do zápasu šli sice v přesilovce do vedení, soupeř ale ještě do přestávky vývoj skóre otočil. „Velmi dobře jsme vstoupili do zápasu, šli jsme do vedení, a tři čtvrtiny první třetiny jsme byli lepší. Bohužel jsme z toho vytěžili jenom jeden gól. Pak jsme vlastní lehkovážností o vedení přišli,“ komentoval domácí kouč Vladimír Kýhos.

Fotbalisté Mladé Boleslavi. Ilustrační foto.
Doma jsou silní, varuje Diviš před Jabloncem

Za stavu 1:2 přišel navíc hororový vstup do části druhé, když po patnácti vteřinách inkasovali domácí potřetí. A po uklouznutí Lukáše Žejdla na útočné modré přišel z brejku čtvrtý hřebíček. Boleslav se ještě zvedla, a když Jakub Orsava snížil v závěru druhé třetiny dokonce v oslabení na 3:4, dalo se ve vzduchu tušit drama. „Ve třetí třetině se Litvínov už zatáhl a pro nás bylo těžké se k nim dostat. Zblokovali nám hodně střel a skvěle chytal také Janus,“ komentoval třetí periodu domácí kouč s přihlédnutím k tomu, že i přes celkovou střeleckou převahu 32:20 další branka nepadla.

Ilustrační foto.
Mladá Boleslav řeší nárůst přestupků. Strážníci dostali neprůstřelné vesty

„Oni z ho**a upletli bič,“ vystihl pak poměr dění na ledě ke konečnému výsledku boleslavský útočník Lukáš Žejdl.
V dresu Litvínova si odbyl extraligovou premiéru šestnáctiletý Jan Myšák. Ten se tak stal o šest dní nejmladším hráčem, který kdy nastoupil za Chemiky v nejvyšší soutěži. Překonal tak rekord Roberta Reichela.

BK Mladá Boleslav – HC Verva Litvínov 3:4
Branky a nahrávky: 7. Žejdl (Bernad, Látal), 35. Němeček (Pláněk, Klepiš), 40. Orsava (Žejdl) – 7 Gerhát (TS), 19. Tůma (Kubát, Gerhát), 21. Mikúš (J. Petružálek), 35. Kubát (J. Petružálek). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 3552.

Mladá Boleslav: Krošelj – Bernad, Jan Hanzlík, Pláněk, Němeček, Kotvan, Dlapa, Kurka – Klepiš, T. Knotek, D. Šťastný – Látal, Žejdl, Orsava – Vondrka, Skalický, Pacovský – M. Procházka, Najman, Kousal. Trenéři: Kýhos, V. Čermák a Žabka.
Litvínov: Janus – Baránek, Hunkes, Kubát, Sorvik, Ščotka, L. Doudera, Šesták, Matoušek – Černý, Mikúš, J. Petružálek – Lukeš, V. Hübl, Myšák – Trávníček, Gerhát, Tůma – Jurčík, M. Hanzl. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Z Mezinárodního mistrovství České republiky v přívlači juniorů na řece Jizeře v Mladé Boleslavi.
Mladá Boleslav má nového juniorského mistra v přívlači