Hradec Králové přivítá na východě Čech Mladou Boleslav, v Plzni se představí Olomouc. Ve stejných arénách se v úterý odehrají druhé zápasy sérií, z nichž je k postupu potřeba dosáhnout čtyř vítězství.

Královéhradečtí přes některé slabší chvilky dosáhli na třetí příčku, narazí tak na šestou Mladou Boleslav. „Chtěli jsme čtyřku, tu máme. Je důležité, že případné rozhodující zápasy můžeme hrát doma. Určitě je to z pohledu výsledků výhoda, doma je máme lepší než venku," uvedl trenér Vladimír Kýhos.

Soupeře má nastudovaného. „Mladá Boleslav se víceméně celou sezonu držela nahoře, na těchto pozicích. Už konec minulé sezony vypadala výborně, play off odehrála opravdu znamenitě. Kádr tam nějakým způsobem doplnili, je to mužstvo, které hodně střílí, je na tom výborně bruslařsky. V tom jsou nebezpeční. Snaží se být hodně v třetině soupeře a všechno dávat na bránu," řekl Kýhos.

„Co jsem tady byl, tak jsme s Boleslaví hráli dobré zápasy, nakonec skončily oba remízou. Myslím, že můžeme očekávat něco podobného. Těšíme se, play off je vždycky odměna pro kluky, fanoušky a všechny ve městě. Měli by si to lidi i hráči hodně užít, protože to mají za odměnu," dodal Kýhos.
Mladá Boleslav dosáhla na první přímý postup do play off. „O to, abychom v té šestce byli, jsme opravdu hodně stáli. Jsem rád, že to kluci dokázali. Nejlepší ale je, že tohle všechno je teď možné brát jako začátek, že se nekončí a že to velké a hlavní je teprve námi. Teď už samozřejmě všichni řešíme Hradec a jak přes něj přejít," uvedl kouč František Výborný.

Vnímá vysoké cíle a odhodlání domácích. „Hradec měl před sezonou určitě velké ambice a naplnil je. Možná si mysleli ještě na víc, nevím. Takže je možná trošku favoritem, ale na druhou stranu s ním máme aktivní bilanci. Ačkoliv je potřeba, aby nás to nesvádělo k nějakému velkému optimismu," zdůraznil Výborný.

Ze zkušeností ví, že play off má zcela jiné zákonitosti než základní část. „Je to vyhrocená a úplně jiná a krátkodobá soutěž, ve které je to o aktuální formě, zdravotním stavu. Těch aspektů je na tak krátký časový úsek hodně. Očekávám další vyrovnaná utkání, celou sezonu to tak bylo," předpověděl František Výborný.