BK Mladá Boleslav – Piráti Chomutov 2:1

Polovina barážové skupiny je za námi a Boleslav drží postupovou příčku. První ze série tří domácích zápasů Boleslav vyhrála – porazila Chomutov 2:1 a dostala se v tabulce barážové skupiny o dva body před Piráty. A jelikož Olomouc brala po nájezdech na Kladně jen jeden bod, tak jdou Bruslaři o skóre před Hanáky dokonce do vedení.

„Řekli jsme si, že doma to musím urvat. Naštěstí se to dneska povedlo," řekl po zápase autor vítězné branky Richard Jarůšek. Jeho gól byl přitom dost kuriózní. „David Pojkar to nastřelil za branku, a když se puk vracel od mantinelu tak jsem ho tečoval a brankáři se to odrazilo od zad do branky," popsal svůj gól šťastný střelec. Na jeho gól ze třetí třetiny už nedokázali Piráti odpovědět. „Věděli jsme, že už tentokrát závěr zápasu pustit prostě nesmíme," hlásil odhodlaně Jarůšek.

Do vedení v samotném zápase šli ale hosté. Do třetiny se vřítilo trio Pirátů a úspěšným zakončovatelem byl Luboš Bartečko. Druhou nahrávku si připsal Lukáš Pulpán, který ale o pár minut později opustil led na nosítkách. Po vyšetření v nemocnici jde podle slov samotného hráče o poranění vazů v koleni.

Už bez Pulpána v sestavě Piráti inkasovali vyrovnávací branku. To boleslavskou přesilovku využil po deseti vteřinách od modré skrytou střelou Ctirad Ovčačík.

Kouč hostů Jaroslav Beck byl po zápase zklamaný z nasazení svého týmu: „Byla to vyrovnaná bitva a my nemůžeme spoléhat na jeden gól. Rozhodl šťastný gól, ale Boleslav tomu štěstí šla více naproti svou bojovností a nasazením. My si musíme s hráči asi promluvit a udělat nějaká opatření."

František Výborný se svým protějškem více méně souhlasil: „Byla to skutečně bitva. Ve vyrovnaném utkání mnoho gólů nepadá, ale i tak si myslím, že jsme dnes viděli velmi dobrý hokej."