Berani do zápasu nastoupili pořádně zostra. Vyhráli úvodní vhazování, zatlačili domácí první lajnu a ani ne po půl minutě šli do vedení, když puk za záda Růžičky usměrnil po nahození Köhlera Jiří Karafiát.

Pak domácí nevyužili přesilovku a vzápětí toho mohlo litovat dvojnásob. Šlahař nahodil skrz chumel hráčů před brankou a jako poslední se puku Dalibor Řezníček, který svou tečí podruhé napnul síť domácí brány.

Bruslaři se do tempa dostávali postupně a bez dvou elitních centrů se vpředu trochu trápili. Až čtyři minuty před přestávkou vyrazil vpřed Pláněk a napříč brankovištěm nabil Jakubu Kotalovi, který svým prvním extraligovým gólem v dresu Bolky snížil.

Ve druhém dějství se hrál poměrně vyrovnaný hokej. Hra se přelévala od branky k brance, a když už se domácí udrželi v útočném pásmu déle, naráželi na pozorného Hufa. Zlín Růžičku moc nezaměstnával, domácí brankář si poradil s únikem Honejska a společně se spoluhráči ustál i dvě oslabení. Stále tak platilo skóre 1:2.

Ukazatel se zase pohnul až téměř v polovině třetí části. Kousal poslal puk z rohu před brankoviště, kam si do volného prostoru sjel Oscar Flynn, prostřelil Hufa a srovnal. Další gól už v šedesáti minutách nepadl, a tak se prodlužovalo.

Domácí si do nastavení přenesli minutu a půl přesilovky, i přes množství nadějných šancí ji ale nevyužili. A pak přišel trest. Puk propadl středním pásmem a Lukáš Vopelka najížděl sám na Růžičku, kterého překonal kličkou a zakončením mezi betony.

Berani tak z města aut vezou velmi cenné dva body. Velkou měrou se pod ně podepsal fantastický brankář Daniel Huf, který si v utkání připsal celkem 48 úspěšných zákroků. Boleslav bude mít možnost reparátu hned v úterý, kdy opět na svém ledě přivítá nováčka z Českých Budějovic.

BK Mladá Boleslav – PSG Berani Zlín 2:3 po prodloužení (1:2, 0:0, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Kotala (Pláněk, Jääskeläinen), 48. Flynn (P. Kousal) – 1. Karafiát (Köhler), 7. Řezníček (Šlahař, P. Sedláček), 64. Vopelka (Honejsek). Rozhodčí: Hejduk, Šindel – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. Bez diváků.
BK Mladá Boleslav: J. Růžička – Ševc, Pláněk, Bernad, Fillman, Šidlík, Allen, Hrbas – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, A. Zbořil, Kotala – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.
PSG Berani Zlín: Huf – Ferenc, Řezníček, M. Novotný, Žižka, Nosek, Gazda, Hamrlík – J. Ondráček, Karafiát, Köhler – Vopelka, Honejsek, Okál – Šlahař, P. Sedláček, Sebera – Václavek, Poletín, Kubiš.

Teplice (ve žlutém) podlehly doma Mladé Boleslavi 0:2. Jozef Weber
Komentář: Odvolání Jozefa Webera? Chyba. Jinde si mladší trenéry hýčkají