V Mladé Boleslavi byli od úvodního buly aktivnějším týmem domácí, kteří poprvé vážněji zahrozili po třech minutách hry, kdy Kantner tečoval Eberleho střelu na tyč. Na druhé straně zaměstnal Krošelje v domácí brance unikající Bulíř, ale ani po jeho sólu se skóre neměnilo.

První změnu přinesla až druhá třetina, konkrétně 27. minuta a úvodní trefu zápasu zaznamenali nakonec hostující hráči. Adam Najman využil ve slotu přihrávku Faško-Rudáše. Na druhé straně ujížděl hostující obraně Švéd Aberg, ale místo zakončení ještě hledal druhého z bratří Najmanů Ondřeje. Poté se přesunula hra před domácí brankoviště, v němž si musel slovinský brankář Boleslavi připsat několik povedených zákroků, aby rozdíl ve skóre zůstal jednobrankový.

Ten trval ve třetí třetině pouhých 27 vteřin. Přesně po takové době vyrovnal tečí Lintuniemiho střely na 1:1 Tomáš Fořt. Ten s o chvíli později mohl prosadit znovu, ale skvěle chytajícího Kváču tentokrát nepřekvapil.

Kotel hokejových fanoušků Mladé Boleslavi
Fanoušci Boleslavi se brání: Nejsme žádní bezmozci

Poslední pětiminutovka přinesla strhující podívanou. Ani jeden tým se nechtěl spokojit s remízou a hra se přelévala z jedné strany na druhou. To přerušil až faul hostujícího Michala Bulíře 61 vteřin před koncem třetí třetiny.

Početní výhodu v základní hrací době nevyužili, ale polovinu si přenesli do následného prodloužení. To rozhodl stejně jako v nedělním zápase v Pardubicích David Šťastný. Tentokrát na to potřeboval 34 vteřin.

Zdroj: Jaroslav Bílek

„Do utkání jsme vstoupili relativně slušně a prvních deset minut jsme měli dobrých. Potom jsme z naší přesilovky udělali faul a ty naše fauly se kupily. Po zásluze jsme byli potrestaní. Liberec je dobré mužstvo a přesilovky a gól jej nakopnou,“ hlásil po zápase domácí kouč Ladislav Čihák. A pokračoval: Ve druhé třetině jsme ze hry vypadli úplně. Ve třetí nám pomohl gól na 1:1 a hra už byla o něco lepší. Jsme rádi, že jsme to otočili, že jsme si pomohli přesilovkama, ale zápas jsme si zkomplikovali samy. Musíme se toho vyvarovat, nemusí se nám to vždycky podařit otočit.“

Jeho protějšek Patrik Augusta pak dodal: „Určitě nejsme spokojení s prohrou. Mrzí mě druhá třetina, kdy jsme měli velice dobrou pasáž a nevytvořili jsme v ní dvoubrankový náskok. Naopak jsme třetinu ukončili faulem a pak jsme ještě jeden udělali na konci té třetí. A to rozhodlo dnešní utkání.“

BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec 2:1 pp

Branky a nahrávky: 41. Fořt (Lintuniemi, Lantoši), 61. D. Šťastný (Lintuniemi, Aberg - 27. A. Najman (Faško-Rudáš). Rozhodčí: Hribik, Ondráček – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3672.

Boleslav: Krošelj – Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, Jeřábek, Štich – Šťastný, Lantoši, Šmerha – J. Stránský, Fořt, Lunter – P. Kousal, O. Najman, Aberg – Eberle, Bičevskis, Kantner.

Liberec: Kváča – Melancon, Balinskis, Štibingr, Vitásek, Dvořák, Derner, Rosandič – Flynn, Bulíř, Birner – Frolík, Filipi, Vlach – Faško-Rudáš, A. Najman, Ordoš – Šír, Jelínek, Rychlovský.