V rámci 41. extraligového kola se hokejisté Mladé Boleslavi po dvou zápasech venku zase vrátili na svůj led. V úterý přivítali Olomouc a neoblíbeného soka dokázali bez problémů přehrát 3:0. První čisté konto v boleslavském dresu vychytal Justin Peters.

Boleslav opět nehrála v plné sestavě, tentokrát se musela vypořádat s absencí svého nejproduktivnějšího hráče Pavola Skalického. Toho ale na soupisce i na ledě nahradil navrátilec Jakub Klepiš, který asistoval u dvou gólů svého týmu a výrazně pomohl k výhře.

První trefa domácích přišla po dvanácti minutách, kdy Klepiš v přesilovce nahrál od pravého mantinelu napříč hřištěm na levý kruh, kam si sjel Jan Stránský a pohotovou ranou prostřelil brankáře Konráda.

Hokejové utkání Tipsport extraligy v ledním hokeji mezi HC Dynamo Pardubice (v bíločerveném) a BK Mladá Boleslav (v zelenočerném) v pardudubické enterie areně.
Bruslaři uloupli dva perníčky

Po dvaceti minutách domácí vedli o gól, hned po přestávce ale Hanáci sahali po vyrovnání. V úvodu prostřední části za Petersem dvakrát zazvonila tyč, v obou případech po ranách Irgla. „Bez vstřelené branky nemůžeme pomýšlet na solidní výsledek. Můžou nás mrzet dvě tyče a několik šancí ve druhé třetině, které jsme bohužel neproměnili,“ prohlásil kouč hostujícího týmu Zdeněk Moták.

Domácí celek tak se štěstím přestál nápor soupeře a následně odskočil do dvougólového vedení. Opět to bylo v přesilovce a opět u toho byl Klepiš, který zachytil nepovedené vyhození a z osy kluziště nabil na pravý kruh Adamu Zbořilovi.

„Myslím, že to bylo vyrovnané. Strašně nám pomohlo, že jsme proměnili dvě přesilovky. Trošku jsme se uklidnili,“ uvedl domácí trenér Radim Rulík.

Průměr gólu na třetinu Bruslaři naplnili i v posledním dějství. Flynn skvělým napadáním olomoucké rozehrávky získal kotouč a zadovkou ho zpoza branky vrátil před brankoviště, odkud Ondřej Najman a pohotovou střelou stvrdil vítězství.

Kladno (v bílém) hostilo v extralize Třinec. Dorazil i hvězdný herec Orlando Bloom
Orlando Bloom si zajel do Kladna za Jágrem

Středočeši vybojovali cenné tři body a upevnili si pozici v elitní šestce. Další utkání je čeká v pátek, kdy se v souboji týmů z ligového popředí představí na ledě brněnské Komety.

BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. J. Stránský (Klepiš), 29. A. Zbořil (Klepiš), 45. O. Najman (Flynn). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 2721.

Mladá Boleslav: Peters - Ševc, Hrdinka, Pláněk, Dlapa, Fillman, Hrbas - Lunter, A. Zbořil, Klepiš - Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - J. Stránský, Bičevskis, G. Szturc - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Olomouc: Konrád - Valenta, Švrček, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, Káňa, Burian - Olesz, J. Knotek, Ostřížek - Handl, Kolouch, Vodný. Trenéři: Moták a Tomajko.

Michal Konvalina

Tipsport Malta Cup 2020, finále: Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav
Výhra vykoupená zraněnými