Faktem je, že pojem „volný týden" je značně zavádějící.

Jednak proto, že to není týden tak úplně celý, protože jednu sobotu hráli boleslavští hokejisté doma a další už zase jedou do Litoměřic. A dále taky proto, že volný vlastně vůbec není. Co tedy trenéři připravili svým svěřencům? O tom s námi krátce promluvil asistent Jiří Slabý.

BK Mladá Boleslav si zápas 39. kola, ve kterém jede hostovat do Mostu, přeložil až na 11. února. Důvod je prostý. „Potřebujeme dobít baterky," řekl asistent trenéra Výborného Jiří Slabý. „Tahle soutěž nemá žádné přestávky, naplno se jelo i přes Vánoce. Takže jsme si řekli, že tenhle týden obětujeme. Most nám vyšel vstříc, takže se to povedlo."

Hokejisté Bruslařského klubu naskočili do zápasového tempa v polovině září a od té doby z něj – na rozdíl od minulých let v extralize – nevypadli. Každý týden hrají dva, někdy i tři zápasy. „Rozhodli jsme se zařadit nějakou kondici a sílu," komentoval Slabý. Třídenní model tréninků je povinný pro všechny hráče. „Tu kondici je potřeba oživit, protože pomalu vyprchává. A když se to neudělá, tak později může chybět."

Hráče od pondělí do středy čekají ve své podstatě čtyřfázové tréninky. „Ráno mají ještě před ledem posilovnu – kola, odrazovku (cvičení se sprinty a skoky). To samé odpoledne, trénink na suchu a na ledě, případně obráceně," řekl Jiří Slabý.

Tímto způsobem budou Bruslaři trénovat do středy, pak už zase přejdou na klasickou přípravu na zápas, který je čeká v sobotu v Litoměřicích. Pochopitelně se nabízí otázka, zda po čtyřech měsících zápasového kolotoče nepřijde tak trochu šok. „Trochu to pochopitelně hrozí. Ale my prostě neměli jiné východisko," prohlásil trenér Slabý. „Cíle máme vysoké a těm se to musíme snažit přizpůsobit. Věřím, že se s tím kluci popasují dobře. Nasadili jsme na pár dní vlastně takový letní model tréninků a zápasů a to všichni dobře znají."

JITKA ČECHOVÁ