Dnes se rozhodne. Buď, a nebo. O osudu příští sezony Bruslařského klubu z Mladé Boleslavi rozhodne nakonec jediný zápas o všechno.Dnes se hraje v Liberci. A boleslavská matematika hovoří jasně. Pokud v Liberci vyhraje Bolka v základní hrací době, prodloužení, či nájezdech bude v příští sezoně extraligová.

V případě porážky v prodloužení či nájezdech, musí doufat ve výhru Olomouce v souběžně hraném zápase Hanáků s chomutovskými Piráty. Pokud Bruslaři prohrají s Tygry po šedesáti minutách, zbudou jim pouze oči pro pláč a příští rok účast v první lize, druhé nejvyšší české soutěži.

Stejně jako před rokem, kdy se v sérii nejhoršího týmu extraligy s nejlepším z prvoligové soutěže, tak rozhodne poslední zápas, mač o všechno.

V loni ho Boleslav proti Chomutovu nezvládla a přišla o extraligu, letos o ní chce připravit jednoho z dvojice Liberec Chomutov.

Pikantní duel čeká mladoboleslavského útočníka Lukáše Pabišku, který je libereckým odchovancem. Teď může pomoci poslat Bílé Tygry do první ligy. „Takto bych se o tom nebavil, není to o tom někoho potopit. Nekoukáme, jestli to bude Chomutov nebo Liberec. Chceme postup pro náš klub, za BK Mladá Boleslav, a okolo se nedíváme," uvedl Pabiška.

O osudu celé sezony, která se Středočechům povedla, nyní rozhodne její závěrečný duel. Dlouhodobým cílem je návrat mezi elitu. „Všichni to máme samozřejmě v hlavách; celou sezonu jsme právě na tohle dřeli, abychom mohli hrát baráž. Dostali jsme se takhle daleko a každý z nás se na to maximálně připraví. Je to sport, stát se může všechno," uzavřel Pabiška.

Stejnou pikanterii zažívá na druhé straně také brankář Liberce Marek Schwarz. Ten je pro změnu odchovancem Mladé Boleslavi, za níž si také dvě úspěšné baráže zachytal. Nyní bude stát na druhé straně barikády.

Vzhledem k tomu, že pro konečnou tabulku budou rozhodující výsledky obou zápasů, tak v Liberci i Olomouci se začíná v 18 hodin.