V úvodní třetině byli nebezpečnější hosté, kteří rychlými výpady zaměstnávali obranu Havířova. Po šestnácti minutách hry korunovali svoji snahu gólem v podání druhé formace – obránce Aubrecht z levého kruhu posunul puk na brankoviště, brankář Stezka na něj nedosáhl a v souboji s obráncem Bořutou byl důraznější Daniel Svoboda, který soupeři puk vysekl a ten doletěl do odkryté branky.

Zkraje druhé třetiny navýšil vedení hostů Vojtěch Jiruš, který v přesilovce udržel puk u modré čáry, vyměnil si ho s Jansou a dalekonosným pokusem propálil Stezku – 2:0.

Další branky padly až v závěru prostřední části. Nejprve se z nenápadné akce prosadil domácí Ondřej Kachyňa, který se proháčkoval od pravého mantinelu na osu kluziště a svižnou ranou překvapil Žajdlíka, pak si ale hosté znovu vzali dvougólové vedení zpět. Před brankoviště si sjel Jan Křepelka a zblízka prostřelil domácího gólmana. Byla to jeho první trefa v sezoně.

Hosté byli po čtyřiceti minutách o dva góly napřed, domácí ale nesložili zbraně a dokázali srovnat. Maruna je sice oslabil po vyloučení na dva plus deset minut, to ale snahu jeho spoluhráčů neotupilo. Kontaktní trefu zaznamenal po rychlém brejku Jakub Doktor, který z levého kruhu mířil přesně, a vyrovnání zařídil ve třiapadesáté minutě v přesilovce Filip Seman.

Vyrovnané skóre 3:3 se už ve třetí třetině nepohnulo a vítěze neurčilo ani prodloužení, na řadu tak přišel penaltový rozstřel. V prvních dvou sériích vyšli všichni exekutoři naprázdno, potom už domácí zamířili za bonusovým bodem.

Po neproměněném nájezdu Jiruše uspěl Ondřej Procházka, který zblízka procpal puk mezi betony Žajdlíka, a výhru Havířova potvrdil po dalším benáteckém neúspěchu v podání Putze Jan Rudovský.

Benátky tak na ledě AZetu ztratily nadějně rozjetý zápas a po porážce v nájezdech vezou domů jen jeden bod. Dvě kola před koncem ztrácí Benátky z patnáctého místa na postupovou dvanáctou příčku tři body. V příštím kole se o šanci na play off poperou na vlastním ledě, doma přivítají rozjeté Litoměřice.

AZ Havířov – HC Benátky nad Jizerou 4:3 po s. n. (0:1, 1:2, 2:0 – 0:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 39. Kachyňa, 46. Doktor (Mrowiec), 53. F. Seman (Rudovský, Bořuta), rozh. náj. O. Procházka – 17. Daniel Svoboda I (Aubrecht, Wiencek), 24. Jiruš (Jansa, Čederle), 40. Křepelka (Šafařovský, Strnad). Rozhodčí: Skopal, Ondráček – Kráľ, Komínek. Vyloučení: 5:5. Vyšší tresty: 1:0. Využití: 1:1. Bez diváků.
AZ Heimstaden Havířov: Stezka – Chroboček, Rašner, Kachyňa, Bořuta, Mrowiec, R. Havel, Kočí – Rudovský, Prokeš, R. Szturc – Doktor, F. Seman, O. Procházka – Mrva, Maruna, Cihlář – Horváth, Petriska, Becher.
HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík – Štibingr, Bieniek, Kunst, Aubrecht, Kovář, Hampl – Pabiška, Čederle, Jiruš – Daniel Svoboda I, Jansa, Wiencek – Křepelka, Šafařovský, Strnad – Had, Putz, Kollert.

Fanoušci a hokejisté Mladé Boleslavi oslavují výhru baráže a udržení v extralize.
Zpátky v čase: Ohlédnutí za čtvrtou vítěznou hokejovou baráží