Rytíři Kladno – HC Benátky nad Jizerou 0:6

Hokejisté Benátek okupují v první lize až deváté místo, ale na čtvrté Kladno prostě umí. Tentokrát mu nedali žádnou šanci a na kladenském zimáku vyhráli po drtivém úvodu 6:0.

Základ vítězství se zrodil už v samotném úvodu zápasu. První nadějnou pozici měl sice Dragoun, ale okamžitě přišlo drsné procitnutí do reality. Benátky- jasně lepší na puku i v pohybu – za minutu a půl vstřelily do sítě ubohého gólmana Lukáše dva góly, když ho překonali extraligou ostřílení Špaček a poté dokonale tečující Kica. Když poté Tenkrát nevyužil jedinou tutovku Rytířů v první části, přišel třetí úder. Bittner si vychutnal navrátilce z Olomouce Jaroměřského a vzápětí i Lukáše, jenž poprvé v sezoně střídal a místo něj dostal šanci Švihálek.

Benátecké gondoly dál proplouvaly mezi krásnými, ale obstarožními a nahnilými kladenskými domy i ve druhé části. Rytíři se sice už více tlačili před Schwarze, jemuž vypadával jeden puk za druhým, ale gól nepustil. Jeho beci mu totiž pomohli, zatímco kladenští opět párkrát nechali Švihálka na pospas osudu. Ten se naplnil po perfektní přihrávce Kicy na Jonáka, který nemohl nedat – 0:4.

Kladno pak nedalo ani přesilovku pět na tři. Tým podržel Schwarz, jenž v nejlepším zákroku večera vytěsnil pokus Kaberleho.
V úvodu poslední části podtrhl svůj nevydařený výkon obránce Klouček, který libereckému béčku namazal na další gól (Víšek). Domácí pak už hlavně faulovali, Rudovský se dokonce popral s Ullrychem a Benátky předposlední přesilovku opět Víškem využily na 0:6.

„Jeli jsme na půdu dobře postaveného soupeře, ale dobrým začátkem a taktickým plněním všech úkolů jsme Kladno předčili. Ne že by hrálo Kladno špatně, ale my byli lepší ve všech směrech," usmíval se asistent kouče Benátek Vladimír Čermák.