I přesto byl benátecký trenér Jiří Kudrna s předvedeným výkonem poměrně spokojený. „Myslím si, že se tady nemáme za co stydět. Podali jsme bojovný a poctivý výkon,“ hodnotil po zápase.

První vzájemný zápas skončil naprosto shodným výsledkem, i v říjnovém zápase u Jizery vyhrál stejným rozdílem domácí tým. Přerovští tak dokázali Benátkám předchozí nezdar oplatit. Využili přitom i fakt, že soupeř přijel s hodně mladou sestavou.

„Věděli jsme, že Přerov není v poslední době v moc velké pohodě a já si myslím, že náš mladý tým, dnes s dvanácti juniory, odvedl velice slušný výkon. Myslím si, že utkání bylo bojovné,“ poukázal Kudrna na složení svého týmu.

Jeho svěřenci do něj však nevstoupili dobře, v první třetině si vypracovali jen jedinou výraznější šanci. Oproti tomu domácí Přerov měl obdobné šance nejméně čtyři. Navíc jednu z nich i využil – v desáté minutě se trefil Marek Sikora. Jen dvě minuty po začátku druhé třetiny potom domácí navýšili na 2:0, Tomáš Sýkora usměrnil Tomiho nahození od modré čáry za záda Paříka.

Ilustrační foto.
Hokejisté Mladé Boleslavi na paškále disciplinární komise

„Do stavu 2:0 jsme byli pořád ve hře a měli i nějaké příležitosti. Je škoda, že jsme nedokázali vstřelit branku, tím bychom domácí trochu znejistili. Logicky se takto bez gólu zápas vyhrát nedá,“ mrzela Kudrnu nedobrá koncovka benáteckých hokejistů.

Zubři potom během čtyř minut ve třetí části dvěma brankami definitivně rozhodli o své výhře. Nejprve si před branku sjel Tomáš Doležal a zblízka prostřelil Paříka a po něm se z levého kruhu pěkně trefil Martin Novotný. „Trošku nás mrzí ten třetí gól. Myslím si, že právě ten utkání zlomil na stranu domácích. Oni už se poté uklidnili a přidali čtvrtý gól,“ hledal Kudrna hlavní příčinu benáteckého nezdaru.

Ani čestný gól Středočechům nebyl přán, ve 49. minutě zachránila domácí tým branková konstrukce. Po dvou zápasech s bodovým zápisem tak Benátečtí neuspěli v Přerově a ani příště je nečeká nic lehkého.

Další zápas totiž odehrají na ledě silného českobudějovického Motoru, a to ve středu 5. prosince.

Michal Konvalina

Radim Šimek.
Šimek se dočkal! Zahrál si NHL