HC Benátky nad Jizerou – Stadion Litoměřice 3:1

Skvělou práci odvedli hokejisté Benátek nad Jizerou. Po dvou výhrách, které si přivezli v předkole prvoligového play-off z Litoměřic, dokázali vyhrát i třetí zápas na domácím ledě a nejrychlejším možným způsobem postoupili mezi nejlepší osmičku.

Už teď je jisté, že ve čtvrtfinále vyzvou jednoho z dvojice Chomutov – České Budějovice. Záleží ale na tom, kdo postoupí ze druhé dvojice předkola. Pokud Ústí nad Labem, které vede v sérii s Kadaní 2:1 na zápasy, tak půjdou Benátky na druhý budějovický Motor. Pokud by Kadaň sérii otočila, změří Benátečané síly s vítězem základní části z Chomutova.

„Na to se mě neptejte. Já o těchto věcech nerad mluvím," nechtěl si mezi dvěma možnými soupeři vybírat kapitán Benátek Jan Víšek. Ten dokázal se svým týmem vyhrát nad Litoměřicemi sérii ve třech zápasech. „Bylo to hodně vyrovnané. Oni nehráli špatně, ale my jsme do toho dali všechno. Možná jsme měli i víc štěstí a také větší pohodu ze závěru základní části," nechtěl Víšek vypichovat jeden faktor benáteckého postupu.

V první třetině čtvrtečního utkání se hrál parádní svižný hokej. První střela na branku hostů znamenala gól, když zmatky v obranném pásmu Litoměřic potrestal Adam Dlouhý. Na druhé straně ale také udeřilo v podstatě z první vážnější střely. To Vaněčkovi vymetl šibenici Gorčík.

Klíčový moment přišel na řadu v 16. minutě. Koba Jass napálil puk na branku tak, že trefil záda Víta Jonáka, od nichž puk doskákal až za Krále. „Když to lepí, tak to lepí," komentoval nakonec vítěznou branku kapitán Jan Víšek. Ten byl na ledě i u klíčového momentu třetiny druhé. Při vyloučení Jandejska trefil hned po buly hokejkou do obličeje protihráče Kolmann a hosté měli k dispozici dlouhou dvojnásobnou přesilovku. „Tam jsme měli štěstí. Kdyby vyrovnali, bylo by zle," vracel se Víšek k situaci, kdy Vítězslav Bílek trefil jenom tyčku odkryté branky. Ve druhém případě pak nastřelil skvěle se přesouvajícího Vaněčka.

Třetí třetina už byla ve znamení benáteckého bránění náskoku. „Šli jsme do ní s tím, že prostě musíme vyhrát. Věděli jsme, že nesmíme udělat chybu vzadu," komentoval benátecký kapitán. Obranná vrátka se tak pomalu otevírala na druhé straně, ale Skořepa neměl v zakončení klid. Definitivní rozhodnutí tak přišlo až při power-play hostů, kdy postup pečetil do prázdné branky druhým gólem v zápase Vít Jonák.

Branky: 16. a 59. Jonák, 4. A. Dlouhý – 7. Gorčík. Rozhodčí: Škrobák, Zubzanda – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 4:4, navíc Kalla (Litoměřice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 506. Konečný stav série: 3:0.

Zdroj: Youtube