Skóre utkání se poprvé měnilo po necelých deseti minutách. Litoměřičtí hráči se vydali do rychlého útočného výpadu po levé straně a jejich akci zakončil z předbrankového prostoru někdejší hráč Benátek Jiří Průžek, který se stal hráčem Stadionu až 29. ledna. Hned ve svém druhém zápase za nový tým se představil proti svým bývalým kolegům a zaznamenal první gól v dresu Kališníků.

„Myslím si, že se nám první třetina vydařila. Škoda jen, že jsme nevyužili některé z příležitostí. Naopak první gól jsme dostali my. Kdybychom se ujali vedení jako první, tak by se utkání mohlo vyvíjet jinak,“ mrzel trenéra Benátek Jiřího Kudrnu průběh prvních dvaceti minut, kdy jeho tým držel se soupeřem krok, své šance ale neproměnil.

Náskok domácího týmu narostl v prostředním dějství. Po pouhých 79 sekundách obkroužil Otakar Šik branku středočeského týmu a předložil puk na hůl Daniela Voženílka, který prostřelil Marka Schwarze.

Kouč Litoměřic Daniel Tvrzník si zlepšení svého týmu po nepovedené první třetině pochvaloval: „Myslím si, že v první třetině kluci cítili až moc velkou zodpovědnost za zápas. Druhý gól nás ale uklidnil a od té doby jsme měli zápas pevně v rukou. Podařilo se nám vstřelit krásné góly. Klukům patří velký dík.“

KL: Benešov - Králův Dvůr
Kulatý výprask od lídra poslal Buldoky definitivně do baráže

V dalších pěti minutách si domácí vytvořili dvě slibné šance, které ještě nevyužili, krátce nato už se mohli radovat potřetí. Po elegantní zadovce Martina Kadlece poslal puk do odkryté části branky Markus Korkiakoski.

„Do třetí třetiny jsme si řekli, že zkusíme zdramatizovat utkání, což se nám podařilo a za stavu 3:1 to pro nás vypadalo dobře. Bohužel pak nám góly do branky napadaly a domácí zaslouženě vyhráli,“ řekl Kudrna směrem ke třetí třetině zápasu.

Ta byla gólově nejbohatší. Výsledek 0:3 z pohledu Benátek zmírnil dorážkou Bittnerovy střely Václav Burda. Domácí brankář po střele Ladislava Bittnera neudržel puk a ten vypadl před prázdnou branku přímo Burdovi na hůl.

Během tří minut ale Litoměřičtí opět odskočili do výrazného vedení. Na Burdův gól rychle odpověděl svým druhým zásahem v zápase Korkiakoski a po pohotové trefě Vojtěcha Kropáčka to bylo už 5:1 pro domácí mužstvo. Středočeši si při přesilovce vytvořili dvě slibné šance, ale s Bittnerovým pokusem i nájezdem Jana Šíra si poradil brankář Stadionu Tomáš Král.

Poslední změny skóre se udály při další početní výhodě Benátek. Domácí nejprve i ve čtyřech hráčích dokázali překonat soupeřovu obranu a pohlednou kombinaci zakončil takřka do prázdné branky Martin Kadlec. Na konečných 6:2 upravil při pokračující přesilovce skóre opět Václav Burda, který si mezi kruhy našel puk a poslal ho k tyči Královy branky.

Přípravné utkání: Mladá Boleslav - Benátky nad Jizerou.
Divizního soupeře přehráli

„Z našeho pohledu rozhodla neefektivita. Kdybychom byli efektivnější v koncovce, tak bychom podle mě více utkání dokázali zdramatizovat. Musím ale ještě říct, že řada kluků nastoupila v Chance lize vůbec poprvé a s utkáním se popasovali velice dobře,“ uzavřel své hodnocení zápasu trenér Benátek Jiří Kudrna.

Jeho tým zůstává po porážce 2:6 na třináctém místě tabulky Chance ligy. Do konce její základní části chybí posledních šest kol. Teď benátecké hokejisty čeká týdenní přestávka a další utkání odehrají až v pondělí 11. února.

Litoměřice – Benátky 6:2

Branky a nahrávky: 10. Průžek (Šik, J. Dvořák), 22. Voženílek (Šik), 28. Korkiakoski (M. Kadlec, Strejček), 47. Korkiakoski (Dluhoš, Jebavý), 49. Kropáček (Jebavý, Dluhoš), 56. M. Kadlec (Smetana, Korkiakoski) – 46. Burda (Bittner, Klapka), 57. Burda (Maier, A. Dlouhý). Rozhodčí: Čech, Skopal – Podrazil, Bosák. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1124. Střely na branku: 46:29.
Litoměřice: Tomáš Král – Pavlas, Marcel, Smetana, Strejček, Jebavý, Dluhoš, Klejna – Schegolkov, Korkiakoski, M. Kadlec – Voženílek, Svoboda, Jánský – J. Dvořák, Šik, Průžek – Kropáček, Sklenář, Jirásek.
Benátky: Schwarz (Žajdlík) – Kunst, Hampl, Maier, Kovář, Aubrecht, Ira – Bittner, Chrtek, Wiencek – D. Špaček, Šír, A. Dlouhý – Klapka, Burda, Žemba – Klimo.

Závod juniorů na MS v cyklokrosu v dánském Bogense ovládl Ben Tullet (Velká Británie). Nejlepším z Čechů byl devátý Jakub Ťoupalík. Na snímcích čeští reprezentani: číslo 32 Jakub Ťoupalík, 31 Jan Zatloukal, 33 Tomáš Ježek.
Tomáš Ježek dojel na mistrovství světa na 25. místě

Michal Konvalina