Předurčenost k záchranným pracím při silničních dopravních nehodách, tak zní oficiální název školení, kterým kněžmostští hasiči prošli na přelomu března a dubna.

Čtyřdenního školení se tři členové nezúčastnili, a to z velmi jednoduchého důvodu: patří zároveň mezi profesionály a školení absolvovali již v rámci své základní odborné přípravy. Dva z nich patří k podnikové jednotce, třetí je zaměstnán u hasičského záchranného sboru Středočeského kraje. Jedním z těchto profesionálů je i jednatel sboru a velitel družstva Zbyšek Orzech, který se s námi o novinku podělil.

Absolvování školení od nynějška jednotku opravňuje zasahovat tam, kde je například nutné vyprostit oběti nehody z havarovaného vozidla, rozstříhat plechy či uvolnit zaklíněné části těla, aby se zraněným mohlo dostat co nejdříve odborné lékařské pomoci. K tomu účelu hasiči po školení obdrželi vyprošťovací zařízení, jehož součástí jsou především hydraulický rozpínák a hydraulické nůžky. Právě v těchto dnech je budou zařazovat do výzbroje.

Na zámku v Mnichově Hradišti byla k vidění komentovaná výstava dravců s názvem Sokolník a jeho dravci.
OBRAZEM: Dravci zavítali na zámek Mnichovo Hradiště
Cestovatelé z Mladé Boleslavi projeli Portugalsko a zdraví domů
Cestovatelé Eliška a Jakub zdraví do Čech. Už procestovali Portugalsko