Fazolový guláš s párkem, bramborem a pečivem

Budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce lahůdkové papriky
  • pálivá maďarská paprika dle chuti
  • 400 g brambor
  • 7 debrecínský párků
  • 2 plechovky máslových fazolí
  • 1 l vývaru / vody
  • 5 stroužků česneku
  • 1,5 lžíce majoránky
  • sůl
  • pepř
  • hrst nasekané pažitky
Vepřová panenka s grilovanou zeleninou
Na zvýšený cholesterol pomohou jednoduché a chutné recepty

Postup:

1. Cibuli nakrájíme na jemno.

2. V hrnci rozpálíme sádlo a pozvolna na něm opékáme cibuli.

3. V průběhu opékání asi 5x podlijeme vždy 1 dcl vody, rozmícháme a necháme odvařit. Vznikne tak rovnoměrně opečený tmavý cibulový základ.

4. Přidáme mouku a asi dvě minuty necháme opéct jíšku.

5. Přidáme papriku, promícháme a následně postupně zaléváme vývarem, abychom rozmíchali důkladně jíšku a v guláši nebyly hrudky.

6. Přidáme brambory nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut do provaření jíšky.

7. Mezitím nakrájíme párky na kolečka a poté opečeme na pánvi s trochou oleje dozlatova. Pak přebytečný olej slijeme.

Originální maďarský guláš se nezahušťuje
Plzeňský, csángó, nebo s haluškami? Šest zábavných faktů o guláši

8. Po provaření jíšky přidáme do guláše párky, utřený česnek a majoránku. Provaříme další 3 minuty.

9. Fazole slijeme z nálevu a přidáme je ke guláši. Krátce provaříme. Guláš dochutíme a vmícháme většinu pažitky.

10. Servírujeme s pečivem a posypeme zbytkem pažitky.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.