
26 - Zelné produkty z Křimic.
Zdroj: Deník/Zdeněk VAIZ
Zelí je nejen úžasně chutné a variabilní, ale také nesmírně zdravé
Zdroj: Deník/Zdeněk VAIZ
Kateřina Herzánová z Horského areálu Lesná.
Zdroj: Deník/Miroslava Šebestová
Břestek, prohlídka vesničky na úpatí Chřibů. Šlapání zelí
Zdroj: Deník/Zdeněk Skalička
Břestek, prohlídka vesničky na úpatí Chřibů. Šlapání zelí
Zdroj: Deník/Zdeněk Skalička
Zelí je nejen úžasně chutné a variabilní, ale také nesmírně zdravé. Hodí se jako hlavní chod i příloha
Zdroj: Deník/Zdeněk VAIZ
Od hlávky až ke spotřebiteli to zelným hlávkám trvá téměř měsíc.
Zdroj: Deník/Jana Urbanová
Od hlávky až ke spotřebiteli to zelným hlávkám trvá téměř měsíc.
Zdroj: Deník/Jana Urbanová
1 - Zelí z pole, kde se sebere pomocí speciálního sběrače, se převeze do areálu zelárny.
Zdroj: Deník/Zdeněk VAIZ
7 - Většina sklizeného zelí se zpracuje ve vlastní zelárně přímo v Křimicích.
Zdroj: Deník/Zdeněk VAIZ
2 - Hlávky se prvotně očistí od hrubých nečistot a zbytků hlíny.
Zdroj: Deník/Zdeněk VAIZ
23 - Kysané zelí je zdrojem přírodní vlákniny a vitamínu C s pozitivním účinkem na střevní mikroflóru a tím i na imunitu.
Zdroj: Deník/Zdeněk VAIZ
Nakrájet bylo potřeba metráky hlávkového zelí.
Zdroj: Deník/Miroslava Šebestová
Posledních pět let nevynechala příležitost, aby si zajela na Lesnou pro čerstvě našlapané zelí Lucie Šimoňáková z Jirkova.
Zdroj: Deník/Miroslava Šebestová