„Ve 32. minutě po udělení druhé červené karty se vrhli domácí hráči na rozhodčího a mělo dojít k pokusu o inzultaci,“ popisuje trenér hostů Michal Bílek situaci, která předcházela patnáctiminutovému přerušení zápasu. Hosté v tu chvíli vedli 3:0 a po tomto incidentu se odešli rozhodčí do kabin poradit, zda se utkání vůbec dohraje. Připomeňme také, že boleslavští futsalisté už letos jeden zápas nedohráli, to když ve druhém kole napadl hráč Turnova rozhodčího pěstí a kopancem.

Tehdy se utkání nedohrálo, v Krupce se ale v utkání nakonec pokračovalo. Hned po opětovném zahájení zvýšil Machů svým třetím gólem večera na 4:0 a hosté pak už zápas dovedli v poklidu do vítězného konce.

Malibu Mladá Boleslav - Dalmach Turnov - ilustrační foto
VIDEO: Inzultace v ligovém futsale. Hráč neunesl vyloučení a vrhl se na sudího

„Věděli jsme, že v Teplicích nás nečeká jednoduché utkání. Nakonec skutečnost negativně předčila očekávání,“ komentoval také kouč Bílek v reakci na skutečnost, že domácí nováček soutěže, pyšnící se silnou fanouškovskou základnou, už inkasoval v dosavadním průběhu soutěže deset červených karet. Boleslavané ale těžké utkání dokázali zvládnout s chladnou hlavou, když jedinou kartu zápasu dostal právě trenér Bílek za protesty v prvním poločase.

„V utkání jsme byli produktivnější a disciplinovanější než soupeř. Navíc nás v důležitých momentech podržel skvěle chytající Truksa. Naše hráče bych pochválil za skvělou disciplínu a přístup, kdy jasně věděli, co je dovede ke třem bodům a to plnili. Jsem rád, že dokázali utkání dohrát v poklidu a koncentrovaně i po desetiminutové pauze, kterou rozhodčí vyhlásili po pokusu o inzultaci od domácího hráče,“ dodal trenér Boleslavi.

Jeho protějšek z Teplic Antonín Veselý řekl: „O druhém poločase se vyjadřovat vůbec nebudu. K druhému poločasu by se měli vyjádřit spíše rozhodčí. I přes dvě červené a několik nepochopitelných žlutých karet jsme zápas dohráli se ctí. Chci poděkovat všem hráčům za to, že na palubovce nechali fyzické i psychické síly.“

Trenér Benátek Radek Lacina
Po větru vstřelily Benátky o gól víc než soupeř, v Brandýse sahají po prvenství

Morgan Commando Teplice - Malibu Mladá Boleslav 2:5 (0:2)

Branky: 34. Šedina, 39. Ruda (Šedina) - 9. Vaněk (Psinický), 20. Machů, 30. Machů (10m), 32. Machů (10m), 39. Polanka. Rozhodčí: Kresta, Mollinger. ŽK: Kopřiva, Krátký, Šváb, Šedina - M. Bílek (vedoucí). ČK: 27. Krátký, 32. Zigmund (oba Teplice). Diváci: 100.

Malibu: Truksa - Bělík, Velechovský, Vaněk, Polanka - Machů, Psinický, Komma, Glöckner.