Tenhle mač bude sledovat celá HET liga, vždyť oba celky jsou reálně ohroženy sestupem. Boleslavští takové problémy nepamatují a Baník sice ano, ale o to víc se dalšího sestupu bojí jako čert kříže. Navíc má lepší formu: z posledních pěti kol uhrál 12 bodů.

Výkop je v sobotu v 16 hodin na Městském stadionu v Boleslavi, duel řídí jako hlavní zkušený lounský arbitr evropského ranku Radek Příhoda.

Jak na tom jsou oba celky aktuálně, napovědělo poslední kolo. Středočeši si jeli svou tradiční remízovou linku a jejich plichta v Jihlavě asi potěšila i Baník. Ten se vytáhl doma se Spartou a díky trefě hvězdného srdcaře Milana Baroše ze závěru porazil superfavorita 3:2.

Boleslav veze z Jihlavy bod:

Milan Baroš proti Spartě:

„Já pochopitelně fandil Spartě asi jako všichni, ale víme, jak vyhrocené jsou zápasy mezi ní a Baníkem. Ostrava hraje o život, hnali ji diváci a zvládla to. My musíme předvést to, co oni předvedli se Spartou,“ burcuje boleslavský Petr Mareš.

Je mu jasné, že sobota, to je zápas o všechno. „Když ho zvládneme, budeme mít relativní klid do posledních kol. Nebude to o fotbale, bude to boj, válka. A my se musíme v hlavách přepnout na to, že nám Baník nedá nic zadarmo,“ volí ostrá slova Mareš a věří, že na stadionu zavládne vynikající atmosféra.

Ilustrační foto
Šlágr jara přinesl divoký závěr

(Pro zvětšení klikněte)

Boleslav - Ostrava: Zápas jara! Přijíždí tank z Ostravy.Zdroj: Deník

Nebude to zadarmo. Dá se očekávat šest stovek baníkovských fanoušků (žádost o navýšení na 800 nešla realizovat kvůli plotu), a tak čeká tvrdá směna obsluhu celé vlakové trasy spojující obě města, a určitě i centrum Boleslavi, kde stadion stojí. „Policie posiluje stavy pro udržení bezpečnosti mezi fanoušky před a po zápase, kdy se budou Ostravané nejspíše přesouvat ulicemi města z nádraží na stadion a zpět. Obecně ale v minulosti přímo na stadionu nebyly s fanoušky Ostravy extra zvláštní problémy,“ klidní emoce manažer komunikace FKMB Jiří Koros.

Petr Mareš také věří spíše v dobrou atmosféru a že jeho týmu diváci pomohou. „My se jim odvděčíme tím, že na hřiště vlétne jedenáct válečníků, Baník vyprovodí a půjdeme vítězně domů,“ usmál se.

Mareš však dobře tuší, že světlemodrá družina si musí dát pozor na Milana Baroše. Boleslav výborně zná, rok za ni bojoval, ale doma je doma a tenhle někdejší klenot českého fotbalu právě v Ostravě podává skvělé výkony. „Je to persona, hlavní strůjce ostravského vzepětí. Na hřišti nechá úplně všechno a my se na něj musíme připravit,“ varuje Mareš, ale druhým dechem nabádá, že přehnaný respekt k němu svěřenci Josefa Webera mít nemohou. „My hrajeme také holý život a Milan Baroš nás přece nesmí porazit sám.“

Ilustrační foto
Jarní loupení Mukařovských utnul až příjezd policistů