„Myslím, že jsme neodehráli špatné utkání, ve kterém jsme byli po celou dobu lepším týmem. Bohužel jsme nevyužili několik gólových šancí, včetně mé,“ připomněl Tomáš Ladra moment, kdy se po pohledné kombinaci ocitl tváří v tvář hostujícímu brankáři, ale přízemní střelou těsně minul bránu.

„Karviná nás potrestala ze standardní situace v poslední minutě zápasu. Podle mého názoru gól padl z ofsajdu a neměl platit,“ ohlížel se za smolnou porážkou druhý nejmladší muž domácí sestavy.

FK Mladá Boleslav - MFK Karviná.
Jarní premiéra jenom připomněla zpackaný podzim

Další debutant, Jakub Klíma, je ještě o více než rok mladší. Ve stoperské dvojici s Takácsem odehrál celých devadesát minut. Trenér Uhrin tak dostál svým slovům, že na jaře hodlá dát více prostoru mladým odchovancům.

„Jsem rád, že mladí hráči v Boleslavi dostávají prostor a teď už záleží jen na nás, jak s důvěrou trenéra naložíme,“ cení si Tomáš Ladra důvěry, kterou se snažil splácet už v zimní přípravě. Se třemi góly se dokonce stal jedním z nejlepších střelců.

„Letošní zimní příprava byla jedna z nejtěžších, kterou jsem absolvoval. Jsem rád, že jsem dostal od trenéra hodně prostoru na hřišti. Ze svých výkonů jsem měl dobrý pocit, ale záleží na trenérovi, jak jsem ho zaujal a jestli mi dá šanci,“ vrátil se Tomáš Ladra k přípravnému období.

Podíl na tom, že si mohl odškrtnout první ligový start, dává také svému podzimnímu hostování ve druhé lize. „Hostování v Pardubicích hodnotím jedině pozitivně, dalo mi hrozně moc a umožnilo mi adaptovat se na dospělý fotbal, protože druhá liga je na jiné úrovní než juniorská soutěž.“

Fanoušci Ranky.
Nejlepší fanoušky má Ranka, nejhorší pak Kostelní Hlavno